03 juny 2011

Anglades , Albiols i altres feixistes

Publicat en 19:40 sota POLÍTICA

Alguns tenen mala memòria.  O tenen mala llet. Segons un Diccionari Biogràfic que està de moda aquests dies, Franco no era dictador. Tot un acadèmic de la “Real de Historia” (un tal Luís Suárez) és capaç de fer la següent afirmació:«No llamo a Franco dictador porque no lo fue». I diu que no rectificarà perquè no hi ha res per rectificar. A més, es permet fer filigranes lingüístiques i conceptuals per defensar el Caudillo: “Totalitario, que es lo que dicen que fue el régimen de Franco y no fue, es un sistema político que somete el Estado al partido, y autoritario, que es lo que yo defiendo, significa lo contrario. Es un sistema que somete el partido al Estado.”

O mala memòria, o mala llet, o potser l’evidència del que se’ns ve al damunt amb el PP i amb personatges que treuen el cap sense cap mena de pudor i vergonya com Josep Anglada, Xavier García Albiol. Sembla que ningú els pugui o vulgui parar els peus. Anglada fins i tot té la cara dura de parlar de Catalunya, quan a ell Catalunya sempre li ha sobrat. L’important per a ell sempre ha estat Espanya, el franquisme i el feixisme en estat pur. Ha ha fet un discurs que a Vic se l’ha cregut molta gent. Molts desmemoriats em sembla que hi ha per aquí perduts. O no recorden aquells temps o no els volen recordar, no sé ben bé per quins motius.

García Albiol. Un bon altre! Potser una mica més fi i més educat. Però en el fons de tot plegat, “más de lo mismo”. El PP arriba i arriba amb força. Si arriben a tenir majoria absoluta ja ens podem anar preparant. Amb el PSOE Catalunya ho ha passat malament. Amb el PP ho passarà pitjor…

I, entretant, els nacionalistes dormint a la palla.

2 respostes

2 respostes a “Anglades , Albiols i altres feixistes”

  1. Joanoten 04 juny 2011 en 15:58 1

    Hi ha gent que confonen el Franco, perquè era un dictador militar, amb els sudamericans, on el Presidente manté la Constitució en força, preten ser reelegit cada quatre anys, té un parlament ple de titelles i posa multes a periodistes que obren a boca. L’únic objectiu d’aquests és mantenir-se al poder i seguir robant. El Franco era molt diferent. Calia obtenir certificats d’adhesió al Movimiento per treure diplomes, declarava i torturava gent “marcada” i feia passar gana la seva família, negava i degradava a idea de democràcia, alterava la història del pas, posava un petit caudillo darrere cada finestreta,ens obligava a escoltar la seva propaganda al Diario hablado de RNE dos cops al dia, va tenir camps de concentració per anys i va manar moltes execucions. Un verdader criminal totalitari

  2. Jaume Pubillen 04 juny 2011 en 18:56 2

    Joanot: Te’n recordes de quan es parlava de “dictaduras” i “dictablandas”? El Franco va saber crear una llarga dictadura i ben dura, per cert. Jo no sé com no els fa vergonya negar-li aquest atribut tan ben guanyat, no et sembla?
    Una abraçada

Comentaris RSS

Deixi una contestació

*