28 febr. 2010

De guerriller a president.

Publicat en 15:54 sota Pepe Mujica,POLÍTICA,Uruguai

 

A l’ Uruguai ho tenen molt clar:

   

"La sobirania radica essencialment en la Nació i la majoria ha de governar respectant els drets de tots".(Cabildo Abierto del 21 de setiembre de 1808, Oración de Abril de 1813).

Demà, 1er de març, un president d’esquerres imposarà la banda presidencial a un altre president d’esquerres. Tabaré Vázquez imposarà la banda a José Mujica. És un fet històric en la història del país perquè no s’havia donat mai. Però no és un fet que s’esdevingui per xiripa o per casualitat. Vol dir que l’esquerra ha fet les coses ben fetes i ha convençut una gran part dels votants.

Demà, un guerriller torturat en les fosques i humides cel·les de la dictadura militar uruguaiana (José Mujica) serà el nou President de la República Oriental de l’ Uruguai. Aquest minut històric en què s’esdevindrà aquest fet serà emocionant per a tots els que seguim creient en la democràcia perquè voldrà dir que les coses no han de ser indefinidament iguals i que poden canviar.

De fet, l’ Uruguai -un país que m’ estimo molt- ha anat canviant de mica en mica gràcies a tots. No només gràcies al govern d’esquerres sinó també gràcies a que la gent uruguaiana té un gran sentit de la democràcia i una especial sensibilitat amb el fet polític. Estic segur que molts amics meus, que llegiran aquestes paraules, no estaran gens d’acord amb mi. Però seguirem essent amics i seguirem discutint de política perquè -uns i altres- sabem que ningú té la raó complerta de les coses ni la veritat sencera. Tots tenim una mica de raó i tots tenim les nostres raons per defensar els nostres punts de vista. Això és el més bonic de la democràcia: el respecte mutu. I els uruguaians tenen aquest do tan seu i que, tant de bo, conservin per molts anys.

Des d’aquest humil blog vull felicitar a José "Pepe" Mujica, que essent president de la República, no té previst modificar gaire la seva manera de viure. Vol  viure en el mateix habitatge de sempre; una caseta-granja que no modificarà ni per fora ni per dins. La ja famosa "granja", una caseta en camp obert envoltada de cultius de flors i hortalisses, no tindrà murs, malles, tanques o filferros que l’aïllin de la resta del món. Com a molt, tindrà més presència policial per salvaguardar la seva seguretat.  "-No es pot posar portes al camp", remuga als seus amics el president electe.  Diu que "després d’estar tancat en un forat gairebé quinze anys de cap manera aixecaré tàpies. Veurem com se soluciona el tema de seguretat però amb cadenats, no". Aquest comentari li va fer Mujica a Luis Reyes, mestre d’obres, company de files, de militància -no d’armes- i constructor, amb el propi Mujica d’un dipòsit d’aigua que hi ha davant de la granja per "combatre la sequera". Amic entre els amics, la seva fe en "Pepe" és infinita: "És un revolucionari, com Jesucrist".

Jo crec en aquest home. Tant de bo no defraudi les esperances de tantes i tantes persones que confien en ell. Des d’aquí la meva felicitació al nou President d’ Uruguai! Endavant, PEPE!

Etiquetes de Technorati: ,,

2 respostes

2 respostes a “De guerriller a president.”

  1. ROSARIO SILVAen 28 febr. 2010 en 17:15 1

    Hola Jaume..como estan por ahi con tanto frio,aca ya mas frescos los dias.Todos esperando con gran espectatiba el dia de mañana,pero de emocion cuando Tabare le ponga la banda presindencial a PEPE.Muy lindo tu comentario,todos tenemos esa esperanza que no nos defraude y creo firmemente que no y tenemos que ponernos muy positivos que no nos defraudara.Con Tabare el Uruguay cambio mucho ,pero nos queda mucho por hacer,no se puede lograr en solo cinco años,nos va a costar,creo en el PEPE y creo en los gobiernos de izquierda que vendran,Muchas gracias por escribir y no olvidarte del Paisito.Un abrazo grande del Olimar que cada dia esta mas lindo.Se nos vienen las Munisipales y a trabajar para tener al frente nuevamente en la Intendencia.

  2. jaumepubillen 28 febr. 2010 en 22:48 2

    Hola Rosario: Me imagino la expectación que está despertando el Pepe! Iré siguiendo las cosas de cerquita…
    Un abrazo grande a todos los charrúas!

URI del Retroenllaç | Comentaris RSS

Deixi una contestació

*