09 gen. 2010

Comencem bé!

Publicat en 21:48 sota Uruguai

  Els que em llegiu, ja sabeu que segueixo molt d’ a prop les coses que passen a l’Uruguai, la meva segona pàtria després de Catalunya. I sabeu també que tinc una especial debilitat i una gran esperança posada en el nou president, del qual seguiré parlant-ne de tant en tant.

La investidura del proper president de l’Uruguai, Pepe Mujica, és prevista per l’1 de març pròxim i serà diferent de totes les que hi ha hagut fins ara. Vol fer una cerimònia senzilla , diferent i original. Tal com és ell, ni més ni menys. A mi em sembla que és un signe de que comencem bé.

Durant els anys de govern del Frente Amplio s’han fet les coses bé. Només cal veure que Tabaré Vàzquez deixa el poder amb un 80% de popularitat i que no es torna a presentar perquè no pot. Si no, hauria tornat a guanyar. El que digui el contrari, menteix. I la prova és que que la població ha tornat a votar altre cop el Frente àmpliament.

Mujica planeja una investidura a l’aire lliure i sense desfilada militar. Diu que la seva investidura serà al mig de la Plaça Independència, "en una estrada no molt alta, per no marejar-se, a sota de l’estàtua d’Artigas, el pròcer de la pàtria. Curiosament serà la dona de Mujica, Lucía Topolansky, -també del Frente Amplio-, qui li prendrà jurament per ser la senadora més votada en les últimes eleccions.

La investidura del proper president de l’Uruguai, José Mujica, diu que serà pagada per "amics i no comptarà amb desfilada militar, encara que sí amb actuacions musicals. "Me les enginyaré perquè tot això no ho pagui l’Estat. Ho han de ‘bancar’ (assumir) els meus amics", va afirmar al setmanari "Búsqueda" el futur governant, de 74 anys, en aparent al.lusió a grups afins al seu partit i als militants d’esquerra.

"Després del discurs al Parlament i a la Plaça Independència penso anar en un cachilo (cotxe d’època) o caminant, depèn de com estigui el temps", va afegir el governant electe. Tradicionalment la jornada d’investidura a l’Uruguai comença amb el jurament del càrrec dels nous president i vicepresident -en aquest cas Mujica i Danilo Astori- al Senat, en una sessió solemne amb la presència de convidats il.lustres, entre ells, caps d’Estat estrangers.
Després del Senat, l’antic Palau de Govern era habitualment el lloc on es produïa el traspàs de la banda presidencial, seguit de la salutació del nou governant a la població des del balcó. Posteriorment tenia lloc la desfilada militar.

Tant de bo que aquest línea de senzillesa continuï durant tot el mandat. Ho anirem seguint perquè pot ser prou interessant…

 

Etiquetes de Technorati: ,

5 respostes

5 respostes a “Comencem bé!”

 1. Heteryen 10 gen. 2010 en 11:08 1

  Mi pobre amigo.
  Como antes y como seguira siendo….todo se vende y todo se compra
  Yese señor que tu llamas asi, es solo un delincuente mas,y su delincuente señora hara lo que esta claramente fuera de la Constitucion.
  Sera quiza xq el Señor Tabare Vazques se niega a ponerle la banda?
  Y tu pequeña segunda patria como tu dices…….creo que para saber hay que vivir aca, lo que no es tu caso
  Tu no quieres ser español, yo no puedo ponerme a opinar. son asuntos internos y de conciencia.
  Te invito que seas mas amplio en tus informaciones, que no es oro todo lo que reluce.
  Y mientras este viejo delincuente se paseaba y disfrutaba de nuestro principal balneario, se echaba a la gente de a pie, que fueron ver si podian conseguir un pequeño trabajo temporal.
  No es eso ya una clara muestra de lo que nos espera en un avenir proximo?

 2. jaumepubillen 10 gen. 2010 en 14:40 2

  Hernán Patiño Mayer, todo un embajador argentino en Uruguay, no opina como tú, Hetery. Lo puedes comprobar en esa dirección
  http://www.perfil.com/contenidos/2010/01/03/noticia_0006.html

  Bueno, ni él ni los miles y miles y miles de uruguayos que lo han votado y que no sólo no creen que es un delincuente sino que creen que puede ser un digno presidente.
  Pero ya sabes que no voy a discutir una vez más eso contigo. Deja que los que confiamos en él podamos dar nuestra opinión y los hechos y la historia juzgará. Los injustos tribunales de la dictadura ya lo condenaron a él y ya ha pagado -yo creo que muy injustamente- lo que hizo.
  Y ese argumento tan gastado que los que no vivimos en Uruguay no podemos opinar , por favor, no lo uses más. Como bien dices, yo viví en uruguay, sigo las noticias de uruguay y tengo muchos amigos uruguayos que me informan.

 3. Con Cartones por la calleen 10 gen. 2010 en 15:06 3

  Ojala que las esperanzas se realicen. Algo se mueve por latinoamérica en los últimos años que nos lleva a confiar algo más que en años atrás.

 4. jaumepubillen 10 gen. 2010 en 15:29 4

  Hetery: Olvidaba una cosa: la senadora Topolansky le tomará juramento porque la ley lo determina asi y no por otras razones…

 5. Martuen 10 gen. 2010 en 16:11 5

  Sin palabras Jaime…
  Un abrazo

URI del Retroenllaç | Comentaris RSS

Deixi una contestació

*