25 oct. 2009

Tornarem a vèncer!

Publicat en 12:52 sota Uruguai

Aquesta foto de Mario Benedetti dins d’un òmnibus, amb la Plaça de l’ Independència al fons i el monument d’ Artigas al bell mig, em retorna avui, dia d’eleccions, al meu estimat "paisito" d’ Uruguai, on hi vaig deixar tan bons amics, tants records i tantes il·lusions.

Voldria que guanyés el millor partit i el que pogués aportar més pel país. Jo ja sé qui és el millor: és la coalició d’esquerres que ha governat amb moltes dificultats aquests darrers 5 anys. Que no ha fet les coses prou bé? Doncs, potser no. Quin govern fa totes les coses bé? Cap! Però no podem negar que l’ Uruguai ha millorat molt aquests anys i, si guanya altre cop, millorarà molt més.

Benedetti, potser el millor escriptor que ha donat el país, va creure en aquesta utopia i durant uns anys va pertànyer al Frente Amplio com a independent. Després va veure que ell no servia per a la política i que la seva vida era la literatura, a la que s’hi va dedicar amb cos i ànima. Deia que la utopia és una cosa que hem de mantenir sempre, encara que mai l’aconseguirem. Per això és una utopia. Però si la nostra utopia es realitza un 10%, gràcies a aquest 10% la humanitat ha millorat una mica.

Com Benedetti, sempre una mica escèptic però optimista de mena, jo també seguiré creient en la utopia, -ja una mica realitzada- que les esquerres poden guanyar altre cop i que faran un país millor amb la col·laboració i el convenciment que entre tots ho podran aconseguir.

Endavant Uruguai i una forta abraçada a tots els amics d’allà!

Etiquetes de Technorati:

3 respostes

3 respostes a “Tornarem a vèncer!”

 1. Isabelen 26 oct. 2009 en 9:38 1

  Gracias por la visita aunque no hayas dejado palabras he visto tu huella.
  De una maestra recién jubilada.

 2. jaumepubillen 27 oct. 2009 en 0:40 2

  Gràcies, Isabel, també a tu. Estic segur que la “jubilació” serà una alegria, que és exactament això el que vol dir “jubilació” en llatí. Et jubilaràs però no pararàs de fer coses, veient com ets.
  Una abraçada.

 3. Heteryen 27 oct. 2009 en 15:31 3

  Jaume, no puedes saber nada de lo nuestro.
  Aun una vez……cada uno habla del baile segun como le fue en el.
  Espero que nuestros compatriotas, (los que vivimos y sufrimos aca).lo piensen y sean tan logicos como con el SI.
  Mas despotismo, mas dictaduras, que es lo que hemos tenido hasta ahora por desgracia.
  El pueblo esta cansado, ya no quieren mas, la prueba el domingo.
  Aun mas asesinos???????
  NO GRACIAS.

URI del Retroenllaç | Comentaris RSS

Deixi una contestació

*