02 abr. 2009

Dura lex, sed lex.

Publicat en 18:59 sota POLÍTICA

 
Dura Lex Sed Lex:  “La llei és dura, però és la llei”.

Aquest aforisme llatí és veu que només és aplicable a alguns, segons quan i segons com. Les lleis, que són fetes per complir-se, es veu que cada vegada són més subjectives i cada vegada és menys necessari complir-les.

Ho dic per tot el que ens toca patir –i ens tocarà patir, encara- en referència a l’Estatut. Qui hauria de fer complir la llei és el primer en no complir-la. I aquí ningú diu res. Vull dir, ningú important. Vull dir, algú que es podria i s’hauria de fer sentir. Vull dir el Govern, per exemple. Vull dir tots els partits catalans que un dia ens van fer creure que votar l’ Estatut era necessari i important.

Doncs es veu que no. Es veu que és tan poc important aquest llei que tots se la poden passar pel forro. Quin cas haurem de fer a les lleis d’ara en endavant? Caldrà seguir-les complint?. Segurament que si deixéssim de pagar a Hisenda, per exemple, al dia següent tindríem la policia a casa i cap a la garjola falta gent….

O sigui, que això de que la llei és la llei, res de res. Més aviat hauríem de dir: “feta la llei, feta la trampa”. Perquè si troben raons per a no complir l’Estatut, aprovat legalment a Madrid, ja podem trencar la baralla. Ja no hi han regles de joc ni hi ha res. I l’Estat de Dret, amb que s’omplen tant la boca ja no existeix. Darrerament cada cop en veiem més exemples. Quan convé il·legalitzar un partit es fan les pertinents lleis per fer-ho. Quan es vol posar algú a la presó o es vol que algú no en surti, s’agafa la llei pertinent i s’aplica “sui generis” …i tots contents i enganyats.

Si els romans alguna cosa bona van fer va ser fer lleis. I amb les lleis, un Imperi i uns ciutadans que creien que la llei els emparava. Aquí  aviat no ens quedarà res: ni llei que ens empari ni jutges que la facin complir.

Etiquetes de Technorati: ,,,

Una resposta fins a ara

Una resposta a “Dura lex, sed lex.”

 1. Carlitosen 03 abr. 2009 en 10:46 1

  Crec que tens tota la raó Jaume. A mi no em perdonen els impostos, ni pot negociar, si no pagament religiosament, bé per una distracció i fins i tot per un error, ME ENVARGAN LES COMPTES.
  Crec que ens estan prenent el pèl amb tot el referent a l’Estatut.
  RESPECTE … JUSTÍCIA … NO ENS PRENEN EN SERIO …

  Quan cada mes, pagament el rebut de la comunitat de veïns, aquests diners, TOT ELS DINERS, es queda en la comunitat. No donem diners a l’edifici veí. Ho invertim en el nostre edifici. Ho gaudim la comunitat que vivim en aquest edifici. ¿S’imaginen que part d’aquests diners anés a parar a l’edifici que hi ha davant del nostre? De riure no? del tot inexplicable ¿cert? … Sort que el President de la meva comunitat de veïns va anar a visitar al President de la comunitat de l’edifici que està davant el nostre. Van parlar, van parlar, van parlar fins acabar exhaustiva. Però van arribar a un acord … el més coherent:
  Cada comunitat ha de ser gestionada per ella mateixa, o sigui que … sort que no hem de pagar res a la comunitat de l’edifici que està davant el nostre … tots els diners que recapti es quedarà a la nostra comunitat, perquè els veïns que hi viuen puguin beneficiar del que, ho miris com ho miris, és de la comunitat …
  El meu edifici s’anomena Catalunya i l’edifici que tenim davant … Espanya …

  Una abraçada Jaume
  Carlitos
  http://jaquemate69.spaces.live.com/

URI del Retroenllaç | Comentaris RSS

Deixi una contestació

*