Navegació

llanars 14, febrer de 2015

Publicat per Josep Rof en : fotos de jrrof, fotos Júlia, la meva ELA i jo , Rastrejar

Llinda_Llanars LLANARS

 El municipi de Llanars és centrat per un petit sector de la vall del Ter entre  Camprodon i Vilallonga de Ter, i s’allarga entre aquests dos termes  municipals. El 1965 cedí 0,3 km 2 al primer, els quals formaven part del nucli  urbà de la vila de Camprodon, al sector del passeig de Maristany. Al N arriba  fins al Puig Sistra (1 985 m d’altitud), límit ja amb Setcases i Molló, on neix  el riberal de Faitús, afluent per l’esquerra del Ter, flanquejat per la serra de  Faitús a ponent i la de Fembra Morta a llevant. Al S s’allarga fins a la Serra  Cavallera, als vessants septentrionals de la qual es forma la riera  d’Espinauga, afluent per la dreta del Ter.

 El poble de Llanars és el cap de municipi, el qual comprèn, a més, els veïnats de Llanarès i Espinauga, i les caseries de Faitús i del Riberal de Faitús. La carretera de Camprodon a Setcases, provinent de la C-38, segueix el curs del Ter i travessa el terme d’E a W.

((Llanars segons aquest medi es Faitús, le he copiat literalment.

Segons tinc entés jo és Feitús))

13A_0017

IMG_2837

IMG_2865

IMG_2866

IMG_2871

IMG_2898

14A_0018

fotos d’arxiu jrrof

LLANARS

És un poble acollidor, on jo i passo llargues temporades primavera/estiu, allà passejo, llegeixo llibres, al costat del Feitús a dessota un arbre centenari al escoltant el brunyir de l’aigua, a vegades al costat del Ter. Son moments de tranquil·litat. La cadira elèctrica resta aturada i jo evadit en una Pau interior. Com cada any la Primavera ens arriba puntual. Josep  

afegitó de fotos actuals d’aquest cap de setmana per la Júlia

IMG_8393  IMG_8390  IMG_8389  IMG_8386  IMG_8385  IMG_8384  IMG_8383

IMG_8381

IMG_8398 IMG_8397

  Passeig Maristany Camprodon per Júlia