Navegació

ELA! 2, octubre de 2009

Publicat per Josep Rof en : General , Rastrejar

continua.jpg

Ahir vaig passar l’ITV del cos a Bellvitge, sortíem de casa a les 11:30 hores i tornarem a les 16:15 hores, molt de temps empleat… això que el transit ens va ser benèvol no sofrint cap aturada a les rondes.

 

A l’UFISS Respiratòria a les 12 en punt estàvem allà, punxada al pols i el cap d’una bona estona la visita, les preguntes rituals i fins cap de dos mesos llargs, la pròxima va dir-me la doctora haurà de ser amb el pulsòmetre al dit durant la nit.

 

A Neurologia arribem a les 13:15 hores 60 minuts d’espera, passar per la  farmàcia recollir medecines i sortim rondant les 15:15 hores. Enfilem les rondes i cap a casona.

 

La Neuròloga ens va regalar com mai ho havia fet una visita sense preses, extensa i amable. Va explicant-nos la seva estada els EU com s’ho tenen muntat allà disposen d’“una unitat d’ELA on hi ha tots els metges sense haver de bellugar el malalt” i que les associacions o fundacions d’ELA són els grans motors, la seva pressió es tant gran que aconsegueixen lo que es proposen sempre per be dels malalts i llurs familiars. Una hora tenen per dedicar-li a cada pacient.

 

També la importància que li donen el pes, la pèrdua de pes crea alarma i busquen complements vitamínics per recuperar el pes perdut, el motiu mantenir la massa muscular.

 

També encara que no faci falta… a la més debilitat en la respiració el CP endollat, per alliberà d’esforç el músculs de la respiració i preservar-los.

 

També es va referir al cansament i l’obligació dels descansos (els elàtics gasten molts mes energies en tot moment de la vida) s’han de poder recuperar sempre, no arribar mai a la saturació per no esgotar el cos debilitat. (això és veritat, el mínim esforç quedes com un flam o la gelatina)  

 

Vaig preguntar a llurs doctores, la conveniència de si vacunar-me o no sobre la “grip convencional”, les dues varem dir que si, vaig remarcar que no ho he fet mai i l’any passat no vaig refredar-me en tot l’hivern. Millor però una grip t’afectaria a la respiració ja debilitada i s’aferraria a ella, complicant-me la recuperació. Vaig sortir convençut amb vacunaré aquest any. Avui dia 2 ho he fet. Ja estan les pressions familiars reconfortades i satisfetes se que volen el millor per mi, ja estic vacunat ara sols queda passar sense refredar-me. De l’altre  la “””grip A de moment està entre moltes cometes”””

 

En lo referent a la meva salut VS l’ELA tot segueix igual, “estic estable” avançant-me però lentament. Per l’escanyussem em la salivera, va aconsellar-me doblar la dosis un pastilla al matí i l’altre a la nit del mateix fàrmac que ja prenia per el fi d’assecar la boca. Massatges OK a l’esquena cames i braços estiraments suaus.

 

Ara mateix 18:50 la resolució dels jocs del 2016 “Rio de Janeiro” sols pot guanyar un. Madrid s’ha quedat amb les ganes.

 

divendres, 2 / octubre / 2009 un dia més de vida!

Tags: