Navegació

19/20 quilos! 9, abril de 2009

Publicat per Josep Rof en : fotos, General , Rastrejar

img_0731.JPG img_0730.JPG  Canon EOS 400D DIGITAL 23/2/2009 hora 17:15 per jrof 

Bicicleta feta a VITORIA Especial  BH,  te més de 50 anys d’història i encara fa la servitud per la qual va ser creada, era el medi transport dels 50es, tant robusta com pesada, ronda els 20 quilos, menten encara la il·lusió de quan va ser estrenada? Igual per un nen? O ves a saber una persona gran? I ves a saber a on? I quin poble? Ara a La Garriga el Carrer Calabria i fa estada, resta aparcada encadenada a un pal d’una senyal! Cofoia! Esvelta! igual que el primer dia! Esperant pacientment ser passejada! Tret dels rovells i les gomes resseques diria que està igual que el primer dia, absenta de plàstics tot és ferro i del bo.

La seva presencia m’ha despertat el nen interior que un dia vaig ser, el pare me la va regalar en fer els 14 anys, era el 1957, era verda i de la marca  G.A.C. – . Em va dur a la feina, va aguantar sotracs de camins i carreteres, pluges, neus freds, mai va fallar-me, era econòmica de manteniment, feia la servitud a diari i endiumenjada un mocador de cuadrets anuat al selló, s’estilava quant s’anava mudat, perquè no embrutes el cul dels pantalons endiumenjats, ha! Duia una dinamo alimentava un llum rodo vermell al darrera i un fanal gros a davant feia bastant-te llum, els carrers i la carretera N152 el seu pas per Les Franqueses era absenta d’enllumenat i s’agraïa per veure els forats del escàs asfalt.

Recordo que no hi havia transit, tret del camió del Ros de Centelles, que ja l’esperàvem per enganxar-nos-hi al rere, jo l’havia vist anar em carbó (Gasógeno: Circular sin Gasolina.) Un dia un policia a Granollers que conduïa una Sanglas recent estrenada, em va multar per anar enganxat al camió i va posar a la denuncia per accés de velocitat. Ai! Quines coses evoquen els records, avui revifats per una robusta bicicleta de mes de 50 anys. jrof

img_1306.JPG  img_1305.JPG 11/4/2009 12:59 H. per jrof  El gasógeno // El gasógeno.// Gasógeno – Wikipedia, la enciclopedia libre // www.camionesclasicos.com :: Ver tema – GASOGENO

Comentaris»

1. Pep - 9 abril 2009

Imagino que l’època de les grans voltes com el giro, tour i vuelta estàs molt atent.

Vaig tenir una bicicleta igual a la que tan bé has dedicat aquest apartat del bloc. Segur que és d’un sol plat i la corona també és sense canvi. A més, de nou en nou, feien nyigo, nyigo. Abraçada

2. komandanterampas - 11 abril 2009

És preciosa aquesta bici (…) Jo de petit m’enganxava al tractor del que repartia llenya…I la seva dona (Asseguda al costat) em somreia…

3. Joaquim - 12 abril 2009

Jo no en vaig tenir, Josep. Però recorde la de ma germana, que és més gran que jo, i com me la mirava… amb aquella enveja. Li ho agafava sempre que ella no hi era i prou que em maldava quan se n’adonava. M’agradava usar-la quan es feia fosc per poder veure com la dinamo alimentava aquell fanal que ho il.luminava tot.
Jo també vaig conèixer els camions de “gasógeno”. Un dia haurem d’explicar que era això.
Ai!, Josep…. que pot ser ens estem fent grans?

4. jrof - 12 abril 2009

Companys, ai! mols records evoquen a una molt llunyana infantessa!
Doncs si ens anem fen grans, som grans…
A punt de caure les 66 primaveres que ronden per casa!

¡66 PRIMAVERES!
“Despertar-nos amb
esgarips d’oreneta,
perquè ja és primavera!
Sentir pessigolles al cos!
perquè és…
¡El Nostre Aniversari!
Anys plens de records,
flors i primaveres i com no
FELICITAT!”
Josep

5. Pep - 13 abril 2009

Sempre despertes vells records i molt bonics. Pensava que t’havia deixat el comentari, i no el veig. Et deia, que t’imaginava seguint per la tele les grans voltes com a gran entès, ara que s’apropen. Records.


*