Navegació

les formigues! 28, agost de 2008

Publicat per Josep Rof en : General , Rastrejar

1e26d9cf9c2a6cd6c9902ae8e4e212dc.jpg61d9689b850b65712998d56785f99347.jpg24cbb585795a2ae52b570cd91d0cc5c4.jpgants.gifsilencis.jpg

       LES FORMIGUES   Si les formigues os envaeixen la casa no us preocupeu teniu un munt de solucions…

-Rebrertran: (és una marca d’un nou producte que actua enèrgicament contra elles)

-Sal: (de cuina, escampar-la per allà on circulen, no els agrada i s’han van)

-Fulles de llorer: (traieu els nervis, picar la fulla i escampar-ho)

-El pot d’esprai: (ruixar-les amb el contingut de l’esprai)

-Pols letal formigues: (la compra és al detall, a drogueries)

-Petroli: (mullar un drap i fregar el camí per on passant)

Si amb cap d’aquests consells no hi trobeu els resultats esperats, “no desespereu” perquè nià un altre que no sol fallar mai, és de persistència

-Mirar de convèncer-les: aquests remei no falla mai però s’ha de tenir paciència (s’ha de xerrar amb elles, convèncer-les perquè no surtin del cau).  

APUNT: visc en un baix amb jardí, a dins a casa nià un munt per tot, arrepleguen el troben, unes van i d’altres venen, totes atrafegades és un no parar, disfruto contemplant-les i rabio quant es posen on molesten mai he usat Rebrertran si la persistència per convenç-se-les, són tossudes i no hi ha manera que m’entenguin.

Rebertran és un producte imaginari, axis és que no el busqueu a cap adrogueria, canteu-li’s cançons sembla ser que a les formigues els hi agrada!  

LES FORMIGUETES Les petites formiguetes // a l’estiu, // quan el blat ja està segat, // ben collit i apilotat, // surten arrengleradetes // del seu niu, // fent xiu-xiu, fent xiu-xiu. // Cap aquí, cap allà, // van collin les espiguetes, // cap aquí, cap allà, // que pertot arreu n’hi ha.  

LES FORMIGUES Les // trafegueres, // bellugoses // i feineres, // que caminen // en renglera // arrepleguen // a l’estiu // les granes // escadusseres // que han pispat // de les garberes; // les traginen // per dreceres // i les guarden // dintre el cau/niu.

links de formigues: Formigues,   Formiga – Viquipèdia,   Les formigues dels paisos catalans,   Les Formigues Tibetanes,   El blog de les formigues / El blog de las hormigas,  

dijous, 28 / agost / 2008        Josep Rof i Rof    és  jrof