Navegació

una Vespa amb història! 3, agost de 2008

Publicat per Josep Rof en : reculls , Rastrejar

lanostramm.jpgUNA VESPA AMB HISTÓRIA  ¡Ui quina Vespa!      

Vespa Primavera 75cc. la seva estrena un 9 setembre del 1981 la Vespa recorda mols bons moments viscuts, il·lusions i ensurts (sols estrenada dues germanes i prengueren mal).

El seu pare el meu cosí “va castigar la Vespa enterrant-la al paller”. Ningú de la casa va saber-ne res més, de l’accidentada Vespa. Allà com un os hibernava…

Va despertar-se un 20 de gener del 1986   li brollarien noves ¡il·lusions fou rescatada per dos dels meus fills! Ells foren ells qui amb “al recent estrenat Permís de Circulació” amb la Vespa donarien els primers passos motoritzats. Dos fills una ¡dolça i feliç joventut! Amunt i avall…Un no parar…Estudiant, entrenant a la piscina, gaudiren novament la rescatada Vespa.  

Han passat els anys i ja és quasi històrica, son 22 anys junts amb ella “sense adonar-nos ni parar atenció tots hem crescut”. El pas del temps també ens fa històrics a nosaltres…som històrics” Un allunat passat nostre i familiar el que ens fa sentir de nou il·lusions de reconstruir-la. 

Sempre ha estat present a tots nosaltres la il·lusió de què un dia aquesta Vespa podria tornar a funcionar restaurant-la.  

Aquest pensament e il·lusió és va despertar-se novament en un viatge que férem a Eivissa la PapiOna (camper VW) i llurs fills. Sopàvem a peu del vaixell esperant l’embarcament de la PapiOna i nosaltres. Davant nostre teníem una Vespa Primavera 125cc i ens acaparà l’atenció, la portava un jove, vam xerrar una estona i ell fou qui ens adreçà al taller Taxi Vespa C/ Viladomat 316 Barcelona, anotàvem el telèfon d’un adhesiu de Taxi Vespa que portava al davant.  

Aquí va reviure una nova il·lusió entre nosaltres, poder reconstruir la nostre Vespa històrica…els fills conduïen cotxe i la Vespa estimada tornava a portar anys sense funcionar al fons del garatge. Em complicitat ens varem dir… ¡Que carai! La farem arreglar. Dit i fet.  

Un dia el fill gran la va pujar a la PapiOna, bruta, vella, perdent oli, els adhesius molt lletjos, tenia un estat deplorable. L’en demà faré camí a Taxi Vespa.

De bon matí cap Taxi Vespa tot just obrien la botiga. Observo que és un taller petit, dedicat a Vespa del 1960. Són professionals l’entorn ho avala i restauren amb molta il·lusió, així ens ho explica la Sra. Antònia a la Vespa se l’estimen! Mentes ens ensenya unes fotos que decoren la botiga…una Vespa em sidecar fen una pujada en costa, Antònia ens comenta orgullosa… el pilot era el meu marit “el cel cia” la foto era del 1960. Dolços records e històrics. Ens passarà pressupost per Telèfon.  

Segur que ho tirarem endavant i tenim posada molta il·lusió!                 

MOTO VESPA, S.A. Julián Camarillo,6  Tel.204-13-40.  Ciudad Lineal- MADRID-17.   Marca:   Vespa                                       

Anchura máxima:    680 mm.   Modelo y versión:  75cc.   Longitut máxima:  1.735mm.        

Nº Ident. Vehículo:  PK-9.332380   Nº de asientos:  2

Tara:  82 kg. Distancia eje 1º/2º: 1180mm.  PTMA/PMA:  242 kg.                            

Motor: Marca  VESPA  Nº y Dim. neumáticos:     2 de tres*10”                 

Tipo: Gasolina   Nº Cilindros/Cilindrada:   1/74,06 cm3    Potencia fiscal: 1 CVF         

Certificado  MOTO VESPA, S.A. Madrid 4 de septiembre 1981.  

MATRICULA: B-6082-EW.    Nº CERTIFICADO: 148.446        

1ª FECHA DE MATRICULACION:  09-10-1981                  

2ª FECHA DE MATRICULACION: 20-01-1986          

RESTAURADA: 30-09-2003.  ITV núm. Inspecció 081400002160363// data: 13 octubre 2003         

IMPORT TOTAL DE LA RESTAURACIÒ:  1.803,00  EUROnS   

El color de la VESPA és de color vermellós FERRARI        

 IL-LUSIÓ- il·lusió-IL-LUSIÓ- IL-LUSIÓ- il·lusió-IL-LUSIÓ-il-lusiONS!                           

La Garriga 29 d’octubre del 2003         

Josep Rof i Rof                és jrof

Tags: