17 abr. 2021

Aniversari del diari “AVUI”

Publicat en 9:58 sota General

El Dia de Sant Jordi de l’any 1976, ara fa quaranta-cinc anys, va sortir el primer número del diari AVUI. Feia trenta-set anys que no sortia una publicació diària en català.

El numero 1 va ser molt extens (cinquanta-sis pàgines) en gran part pels anuncis per la Festa del Llibre, i sobretot pels molts articles de tota classe pel fet de sortir al carrer amb les il·lusions a flor de pell.

Tres anys abans, és a dir el 1973, des de Suïssa,  vaig adquirir una participació de la Societat Mercantil PREMSA CATALANA S.A., per un preu de deu mil pessetes, cosa que em va fer “Comptepartícip fundador”. Aquesta societat tenia com a finalitat la de promocionar la publicació d’un diari en llengua catalana.

No va ser fàcil la sortida del diari, però gràcies a la iniciativa dels fundadors i la col·laboració de bons periodistes, escriptors i empreses anunciants, va tirar endavant, cosa que ens va omplir de satisfacció a tots els que hi vàrem creure molt abans que sortís al carrer.

Són fets històrics, de la petita història si voleu, però que no deixen de fer part de la personalitat d’un país que no sempre ha tingut fàcil el seu camí.

Felicitats, AVUI, convertit en “El Punt Avui “, amb  ganes d’anar recordant el teu naixement molts i molts anys.

 

 

 

 

No hi ha resposta