09 oct. 2012

Professions fiables

Publicat en 9:34 sota General

Les estadístiques no sempre serveixen per donar valors confiables, principalment per les possibilitats de manipulació difícilment detectables. Malgrat tot, pot arribar a ser interessant llegir certes estadístiques referides a comportaments, gustos i costums de la gent, sense connotacions directes d’ordre polític, comercial o financer.

Un recent llibre publicat amb el títol de ” La Suïssa en llistes” presenta xifres, dades i fets directament relacionats amb la pàtria, natura, esport, religió i un llarg etcètera, amb un contingut interessant fins i tot fora de Suïssa.

Una de les llistes exposa el resultat de una enquesta sobre les professions més fiables, es a dir quines són les professions que els suïssos consideren més dignes de confiança. Els resultats són els següents:

En primer lloc els bombers seguits dels pilots, les infermeres, els farmacèutics i els metges. En sisè lloc els pagesos i després els policies, els mestres, els jutges i els homes del temps.

Sorprèn a primera vista la manca de polítics, periodistes i escriptors que normalment disposen de molta audiència però que no semblen donar massa fiabilitat a la gent. El entrevistats han donat molt valor a la salud ja que les cinc primeres professions escollides estan directa o indirectament relacionades amb ella.

Per acabar vull donar sense comentaris un altre resultat i és el dels 10 valors més identitàris de Suïssa. La pregunta era concretament : “Digui’m tres coses que per vostè representin els seu país” . El resultats amb els percentatges corresponents són : paisatge (20%), neutralitat (19%), els Alps (17%), la precisió (15%), la xocolata (12%), la pàtria (10%), el formatge (9%), la llibertat (9%) i la tradició (9%).

No hi ha resposta

A %d bloguers els agrada això: