02 set. 2012

Progrés i natura

Publicat en 12:08 sota General

El dissabte dia 1 de setembre en un parc públic de la ciutat de Zuric es va plantar una noguera. Fin aquí res d’especial, encara que sempre es simpàtic llegir que en una ciutat es planten arbres .

Resulta que l’any 2003 es van comptabilitzar 5.000 arbres fruiters dins del perímetre de la ciutat de Zuric, quantitat que es va considerar d’alarma vist que el creixement urbanístic havia eliminat una gran quantitat d’arbres per donar pas a industries i habitatges.

L’ajuntament es va proposar en deu anys augmentar fins a 10.000 els arbres fruiters i ho han aconseguit un any abans del termini. Estem parlant d’arbres fruiters dels de sempre, alts i ferms a l’edat adulta, ja que no es tracta d’arbres baixos, plantats en espatllera i en franges estretes per facilitar les collites.

La superfície de la ciutat de Zuric és un 25% menor que la de la ciutat de Barcelona i els 10.000 arbres fruiters es troben en parcs públics i jardins particulars, cosa que es d’agrair per part de tothom . I també és una noticia que permet esperar un efecte positiu de contagi per tal de reconciliar progrés i respecte per la natura.

No hi ha resposta