28 maig 2010

CiU amb vocació de salvavides

Publicat en 8:39 sota General


Votar en blanc és una opció vàlida tal com votar positiu o negatiu, i sempre millor que no anar a votar. Malgrat tot, abstenir-se de votar és una actitud que necessita una explicació.

Ahir al Congrés de Madrid, gràcies essencialment a l’abstenció dels diputats de CiU, es va aprovar per un vot de majoria la retallada proposada pel govern de ZP. Les votacions al Congrés són previsibles matemàticament, degut a la fidelitat als partits i que les votacions no són secretes (recordem el panell amb les llumetes que permeten saber qui i què ha votat).

CiU era plenament conscient que amb l’abstenció salvava les mesures del govern i per tant, donava una bombona d’oxigen a ZP. Les paraules de Duran i Lleida demanant a ZP eleccions anticipades és com tirar un salvavides a un nàufrag i al mateix temps demanar-li que s’ofegui, per favor.

Artur Mas es va afanyar a dir que la col•laboració de Ciu es va fer per evitar que Espanya «sigui intervinguda, en uns dies, com Grècia». ¡Ostres, senyor Mas!, ara anem de salvadors d’Espanya. Doncs miri, no m’ho crec.

Ens convé a tots, i sobretot a CiU, que Mas i Duran ens donin explicacions convincents sobre això de salvar a Espanya amb la seva absténcio d’ahir. I sobretot, que ens diguin a canvi de què ho van fer, perquè ja som grandets i sabem perfectament que en política res no es fa ni es diu sense una compensació. Esperem que no sigui un ministeri pel senyor Duran en un futur govern ZP, per tal que pugui seguir salvant Espanya.

Posats a salvar, no hi ha qui superi a CiU.

No hi ha resposta