09 jul. 2009

Jordi Savall: un premi més que merescut

Publicat en 8:22 sota General

Jordi Savall ha estat distingit amb el Premi Nacional de Música de la Generalitat de Catalunya, cosa que ha alegrat a tots els seus molts seguidors i molt principalment els de Suïssa, que d’alguna manera també ha fet una mica seva aquesta distinció.

Cap a l’any 1968 va arribar Jordi Savall a Basilea on va arrodonir els seus estudis de viola de gamba, un instrument llavors molt oblidat, junt amb el professor August Wenzinger a la Schola Cantorum Basiliensis a qui va succeir més endavant.

Aquesta escola de música d’altíssim nivell va ser fundada pel suïs de Basilea Paul Sacher, que va arribar a ser un dels homes més rics del món però que per damunt de tot fou un gran músic i un gran pedagog.

Montserrat Figueras, l’excel•lent soprano i esposa de Jordi Savall, també va residir a Basilea on va ser peça fonamental per fundar els conjunts HESPERION XX i La Capella Reial de Catalunya.

No cal dir que tant Jordi Savall com Montserrat Figueras han fet un treball immens tant d’investigació de partitures antigues com d’orquestració i d’interpretació. El món sencer els coneix i admira, de manera que els catalans poden estar feliços de tenir uns «ambaixadors» de tan alt nivell i prestigi. Els seus fills Arianna i Ferran, tots dos nascuts a Basilea, segueixen amb molt éxit el cami musical dels seus pares.

Catalunya, que no sempre ha estat justa amb els seus fills, ha demostrat amb aquest Premi Nacional de Música atorgat a Jordi Savall que les coses es poden fer bé i sobretot a temps.

No hi ha resposta