17 gen. 2009

Correm-hi tots que això s’acaba !

Publicat en 9:41 sota General

Aquesta era segurament l’exclamació del encara President Bush per tal d’arribar a temps a fer un darrer regal al seu pare.

El “bateig” d’un portaavions anomenat “ USS George H.W. Bush” és una de les últimes activitats del fill Bush, malgrat que encara quedava un mes de treballs per tenir el vaixell a punt, i no s’han fet tots els corresponents viatges de prova. El dia 10 de Gener 2009, a Norfolk, Virgínia, es van reunir pare, fill, Dick Cheney, Condolezza Rice i altres alts càrrecs per la cerimònia d’entrega del portaavions a la marina americana.

Tothom recorda segurament l’aparició que l’actual President, amb una caçadora vert-oliva, va fer en un altre portaavions el Maig 2003 per dir que a l’Irak la feina estava feta. “Mission accomplished” va dir exactament. Sembla que té molta estima per els portaavions.

El “regalet” al pare ha costat 6.300 milions de dòlars, té una llargada de 330 metres i pot rebre 5680 persones i 85 avions. És el desè i darrer portaavions americà del tipus Nimitz. Rússia només té un portaavions al igual que França amb el “Charles de Gaulle”, exemplar únic que està més temps en reparació que navegant. La Xina encara no en té cap de portaavions.

Una vegada, el President Clinton va dir : “ Quan comença una crisi, sigui on sigui, la primera pregunta que fem és : on tenim el portaavions més a la vora?”.

Bona herència per el senyor Obama !.

No hi ha resposta