16 juny 2008

Tornem-hi amb la UEFA !

Publicat en 7:52 sota General


Em sap molt greu, però encara que no soc massa “futbolero” certes noticies em revolten i una vegada més toca a la UEFA la vergonya de ser acusada de prendre el pèl a tots els que permeten que s’embutxaqui molts milions.

Aquest cap de setmana, la premsa suïssa ha demostrat que les imatges que la televisió retransmet sobre els partits de Campionat d’Europa de Futbol han estat manipulades, és a dir censurades, per la UEFA.

Resulta que per contracte la UEFA te els drets de captació i retransmissió d’imatges de televisió en tots els camps del campionat. Les televisions estatals o privades de Suïssa i Austria no tenen altre dret que el de comprar les imatges a la UEFA, que és la que contracta material i técnics i la que decideix quines imarges surten a la xarxa i quines no.

Qualsevol incident, cartell, actitud del públic o similar que no agradi a la totpoderosa UEFA, no es retransmet i ningú arreu del mon ho veu fora dels que estan al camp. El Director General de la Televisió Suïssa ja ha fet una protesta formal perque considera inadmissible aquesta censura.

Lamentablement, no crec que passi res. Peró ens convé no oblidar que el “profeta” Orwell tenia molta raó i que fins i tot en matèries diguem-ne de segona línia, estem manipulats i poques vegades ens en donem compte.

No hi ha resposta

A %d bloguers els agrada això: