25 nov. 2007

Manel Marzo-Mart a Suïssa

Publicat en 13:53 sota General


Manel Marzo-Mart no és cap desconegut a Suïssa. Els divuit anys que va viure a Basilea van obrir-l’hi les portes del difícil mercat d’art suïs i no ha passat cap any sense que una o dues exposicions l’hi permetin continuar el seu lligam amb Suïssa.

Actualment (i fins el 22 de desembre) Manel Marzo-Mart presenta una exposició a la Galerie Yves Callet-Morin, al centre de la ciutat de Vevey, situada a la vorera del Llac de Ginebra, a uns quinze minuts de Lausanne, i coneguda mundialment per ser la seu principal del gegant de l’alimentació Nestlé.

Doncs bé, l’exposició del Manel presenta tota l’amplitud de la seva activitat artística: pintura, escultura, gravats i mòbils. Pràcticament tot és obra recent, amb alguns grans formats, i no només palesa el talent ja conegut del nostre artista manresà sinó una frescor en el tractament del diversos materials i un domini tal de la tècnica que l’hi permet de concentrar-se en el contingut i omplir-lo de sentiments i expressions.

Manel Marzo-Mart, no ho podem oblidar, fou un dels iniciadors del moviment ART VIU que durant més de deu anys va adoptar una actitud de renovació de les arts manresanes, amb una gran preocupació per els valors estètics íntimament lligada a la dimensió humana i per tant social.

El seu ampli taller a Sant Feliu de Guíxols (una antiga fàbrica-manufactura de suro) l’hi permet disposar de l’espai necessari per portar a terme amb condicions òptimes les seves diverses formes d’expressió: pintura, escultura i gravat essencialment.

Els qui hem seguit la trajectòria del Manel i l’hem tractat personalment, sabem que tota la seva extensa obra es fruit d’un gran treball unit a unes enormes qualitats artístiques i a una gran modèstia, que és la característica dels realment grans. L’exposició actual de Suïssa n’és una prova determinant.

No hi ha resposta