13 ag. 2023

Un président amb els peus a terra

Publicat en 10:14 sota General

 

El dissabte dotze d’agost es va celebrar als carrers de Zurich la gran Street Parade . Gairebé un milio persones hi varen participar, vinguts de molts països, no només d’Europa. El nombre d’incidents va ser molt baix i principalment causats per abús de begudes alcohòliques, ja que el bon temps va ajudar a fer-ne ús.

Una inesperada sorpresa va ser la presència de l’actual president del govern suís, el senyor Alain Berset. No només es va deixar veure una estona per guanyar simpatia entre els joves, sinó que va participar-hi seguint amb el cos el ritme de la música durant la desfilada, i després conversant amb uns i altres amb una total distensió.

El senyor Berset ha estat durant onze anys membre del govern i aquest 2023 n’és el president per segona vegada després del 2018.

A Suïssa el càrrec de president dura un any, del primer de gener fins al 31 de desembre sense deixar d’exercir el corresponent ministeri, i es decideix entre els  ministres actius. D’aquesta manera a ningú l’hi puja el càrrec al cap.

Per altra banda, com que el govern suís està compost de set membres (ministres federals), actualment de quatre partits diferents, els ciutadans disposem d’un bon exemple de diversitat, intercanvi d’opinions i tolerància.

Per acabar vull afegir que el 31 de desembre el senyor Berset deixarà voluntàriament el seu càrrec ministerial, ja que creu haver fet una feina correcta durant tants anys i que s’ha de deixar lloc a nova gent. Això vol dir que la seva presència al Street Parade no va tenir gens d’interès polític.

Naturalment, no tothom ho ha trobat digne d’aplaudiment: uns creuen que s’ha volgut crear una imatge d'”home del poble”, i altres creuen que no és gens positiu per el president d’un país ja que ha de donar un toc de discreció a les seves actituds socials.

Sigui com sigui, Alain Berset ha animat el cap de setmana i una gran majoria el tindrà, una vegada es retiri a finals d’any, com un polític estimat i “normal”.

No hi ha resposta