20 des. 2012

Estem enlluernats?

Publicat en 9:46 sota General

Que els dos primers partits del Parlament arribin a un acord per estructurar i facilitar la propera legislatura, és un fet positiu que només sorprèn a alguns per culpa de l’escassa cultura democràtica que malgrat tot existeix encara.

Las reaccions espanyoles a l’acord no amaguen amenaces i permeten suposar l’arribada de temps molt complicats i impregnats de tensions i odis.

Tot i que l’acord CiU/ERC s’ha publicat d’una manera bastant detallada, queden poc clars alguns punts que són els que sovint descobreixen el veritable rerefons de la futura política .

La convocatòria de la consulta sobre el futur polític de Catalunya sembla que queda definida per que es faci l’any 2014 encara que es diu literalment que “amb l’excepció que el context socioeconòmic i polític requerissin una prorroga”. De manera que per dir-ho clar, la data no és segura.

Tampoc s’ha definit la pregunta base de la consulta, de manera que queda molt terreny per definir, cosa que fins i tot pot posar l’acord en qüestió.

L’acord preveu fins a 10 nous impostos sobre el patrimoni, sobre els establiments comercials grans, sobre gasos contaminants, sobre begudes amb molt sucre etc. etc.. Apujar impostos és molt discutible com a solució si paral·lelament no es prenen mesures per disminuir l’atur, per augmentar la productivitat, promocionar la creació de petites i mitjanes empreses i moltes altres mesures bàsiques.

L’acord és engrescador, però es necessiten més detalls, més claredat per no donar la impressió de que estem enlluernats, il.lusionadament enlluernats.

No hi ha resposta