28 abr. 2012

Visc a la millor ciutat del món

Publicat en 8:31 sota General

Comencem per precisar: segons un estudi de l’empresa ECA International fet a 256 ciutats d’arreu del món, Berna obté el primer lloc com a ciutat amb millor qualitat de vida, empatada amb Copenhaguen. L’estudi està destinat als homes de negocis d’alt nivell, per tal de valorar millor els contractes de treball a l’estranger, amb correccions segons sigui el “ranking” de la ciutat en consideració.
L’estadística s’ha fet amb criteris europeus on, per exemple, la qualitat de l’aire o la seguretat són més importants que els dies festius o els ponts, per posar exemples que tothom pot entendre. No s’han valorat ni els salaris ni altres factors financers.
Suïssa no surt gens malament en l’estudi: llevat de Berna, Basilea (lloc 3) i Ginebra (6) passen davant de Zurich (lloc 18). Barcelona ocupa el lloc 27, contra el 29 l’any passat, mentre que Madrid conserva la posició 24.
Com totes les estadístiques, aquesta també s’ha de creure amb reserves i admetre que certs criteris personals, individuals, tenen molt pes a l’hora de analitzar una ciutat per treballar i viure, sempre que es tingui la sort de poder triar.
De totes maneres estic content que Berna tingui la consideració que es mereix , amb el seu caràcter tranquil, modest, net i ordenat que tots el que l’han visitat recorden.

No hi ha resposta