14 abr. 2012

Lleis inútils i lleis necessàries

Publicat en 9:42 sota General

Ja ho va dir Montesquieu (1689 – 1755): “Les lleis inútils afebleixen les necessàries”.

El senyor Rajoy i “companyia” disparen cada dia una parell de salves dedicades a la Comunitat Europea en forma de lleis i de intencions que en el millor dels casos semblen fetes per parar el cop sense solucionar cap problema.

Si l’economia espanyola no millora, tard o d’hora la fallida arribarà amb totes les seves conseqüències. I per millorar l’economia s’han de activar les exportacions, s’ha de facilitar la creació de llocs de treball i s’han de reduir totes les despeses que no siguin absolutament necessàries. El govern Rajoy només sembla disposat a retallar, per cert amb més soroll que eficàcia.

Catalunya, que suporta una situació injusta cada vegada més clara als ulls de tothom, ha de decidir amb urgència sobre el seu paper dins o fora del sistema autonòmic actual. I ha de començar per explicar amb claredat les opcions possibles i actuar sense embuts, cosa difícil però no impossible.

Una nació servil treballa més per conservar que per aconseguir. Una nació lliure treballa més per aconseguir que per conservar. També són paraules de Montesquieu.

No hi ha resposta