29 nov. 2011

Privilegis reials

Publicat en 9:13 sota General


Si un treballador diu que està malalt, plega una setmana de la feina i l’enxampen a l’estranger gaudint de la vida, segurament li caurà un expedient i es trobarà al carrer per enganyar a l’empresa.

El Rei d’Espanya va fer anular tots els actes institucionals entre el dies 3 i 15 de Novembre, per tal de recuperar-se de les molèsties de la seva darrera intervenció quirúrgica, tal com va explicar la seva Casa. En realitat va anar de visita a un emirat àrab i el cap de setmana va assistir al premi de Formula 1 a Abu Dhabi. Bona manera de deixar la feina per recuperar-se.

L’impunitat sembla ser un privilegi inherent a la família reial espanyola, almenys fins ara. Tothom viu com li sembla, el seu treball més dificil és el de inaugurar un parell d’exposicions al mes i de rebre unes quantes persones en audiència… i prou. El cost de tot aquest circ es molt alt ja que al pressupost de la casa Reial s’ha d’afegir tot el que l’Estat paga de residencies, seguretat, iot etc…

No sembla que l’hereu de tot això, el segon marit de la senyora Leticia Ortíz, tingui la necessària popularitat per donar continuïtat a l’institució, i els que han arribat a fer part de la família reial entrant per la porta del dormitori, tampoc sembla que ajudin a justificar tanta inutilitat.

De totes maneres, no sembla que ningú estigui disposat a plantejar de manera seriosa un canvi de règim. Ni a Catalunya, on un partit amb una R de “republicà” al seu nom calla i no parla de treballar per una República de manera que tàcitament recolzen la monarquia.

El idealistes diuen que una votació podria permetre un canvi en la Constitució espanyola. Els realistes diuen que l’únic camí es el de la independència de Catalunya, i que al Rei el gaudeixin de Madrid estant.

“Tot depèn de nosaltres.
Tot depèn, sobretot, de vosaltres:
els joves!” (Pere Quart)

No hi ha resposta