15 nov. 2011

República, com mès aviat millor

Publicat en 9:23 sota General


No es qüestió ara de fer llenya d’un arbre que encara no ha caigut. Em refereixo al marit de la segona filla del rei d’Espanya, que sembla que podria estar ficat en assumptes d’apropiació indeguda de diners oficials. I presuposem que la justícia tractarà aquest senyor com tractaria a qualsevol d’altre que no faci part de la monarquia escollida per Franco.

El marit de la segona filla del rei d’Espanya, i la filla mateixa amb els seus quatre infants, resideixen a Washington ja que ell exerceix els càrrecs de conseller de Telefónica Latinoamérica i de representant de Telefònica als Estats Units. Segons escriuen els diaris, pel dos càrrecs (sense responsabilitats executives i sense representació institucional) l’ex-esportista cobra uns 750.000 euros a l’any i pot gaudir gratuïtament d’una casa de luxe en un exclusiu barri. Sembla que la Telefónica també li paga l’escolarització dels fills en un liceu elitista i els freqüents viatges privats a Espanya de tota la família. I encara troba temps per dedicar-se a les seves empreses particulars.

També ens expliquen fonts ben informades que l’estat espanyol paga la seguretat de la família de la segona filla del Rei, feina que cobreixen cinc membres de les forces de seguretat de l’Estat, que són rellevats cada tres mesos.

La segona filla del Rei exerceix el càrrec de directora de l’àrea Social de la Fundació La Caixa, càrrec que ha conservat malgrat el canvi de domicili de Barcelona a Washington. El sou és de 250.000 euros anuals.

Tot això és el que ara per ara es diu d’una part menor de la família reial espanyola. Algun dia sabrem quants milions costa mantenir la resta de familiars directes i indirectes.

Amb les retallades que es preparen, guany qui guany les eleccions, potser ha arribat el moment de que la gent es pregunti si no val la pena de començar a retallar per la part de dalt, eliminant càrrecs inútils . Per exemple el de Rei.

I encara molt millor és marcar distàncies i anar fent amb calma però sense dubtes el camí que porta a la independència.

No hi ha resposta