28 juny 2010

Visca els metges, fora els polítics

Publicat en 8:48 sota General


He exagerat una mica, però en el fons aquesta és la conclusió d’una enquesta que l’empresa Marquetagent.com ha fet a Suïssa, Alemanya i Àustria, tres països diferents però fins a un cert punt integrats dins d’un nivell polític i social bastant afí.

Van preguntar a 200.000 persones sobre el grau de confiança, el que normalment en diem fiar-se’n, de diverses professions i activitats. Les respostes podien ser múltiples, cosa que explica els percentatges.

Al cap de dalt de la llista hi trobem els metges, amb un 45,5% de confiança, i tot seguit els infermers i les infermeres, els bombers, els pilots i els farmacèutics. Sembla que la salut i la seguretat del transport aeri que és com dir també estar sa i estalvi, sortosament disposen de la confiança de la gent.

No cal copiar la llista sencera però vull destacar un parell de casos: els mestres, a la meitat de la classificació, amb un 19,4% de confiança (menys que els xofers d’autobús), els capellans amb un 13,9% (no he vist cap distinció entre mossens catòlics i pastors protestants) i els camioners amb un 7,6%.

Cap a la cua de la llista hi trobem els taxistes amb un 3,3% de confiança, els moderadors de programes de radio i TV, amb un 3,1%, els agents d’assegurances (2,5%), venedors de cotxes, periodistes, venedors de pisos i cases, tots ells amb menys de 2% i finalment els polítics amb un 1,4% de nivell de confiança.

Segurament en altres països els resultats serien molt semblants i si fem un petit examen de consciencia estic segur que la nostra llista a Catalunya o a Espanya va pels mateixos percentatges en una clara demostració que les virtuts i els defectes cada vegada ens agermanen més.

No hi ha resposta