21 juny 2010

Laporta no ho deixa clar

Publicat en 9:00 sota General


En un article al diari Avui l’encara president del FC Barcelona Joan Laporta manifesta públicament i amb certa extensió la seva idea del futur de Catalunya. Sorprèn la data de publicació ja que encara no ha deixat oficialment el càrrec al Barça però potser s’ha volgut avançar a l’arribada de Rosell que el deixarà una mica arraconat mediaticament, almenys els primers temps.

Laporta sempre ha jugat amb una certa volguda indefinició respecte a la seva actuació política després de deixar la presidència del Barça. Amb Carretero ha semblat per moments que hi podia haver una certa possibilitat d’anar junts a les properes eleccions al Parlament, encara que mai s’ha explicat com poden compaginar programa dues persones com Carretero i Laporta.

L’article de l’AVUI diu certes coses amb absoluta claredat, com ara que “l’aposta per l’Estat propi és la millor de totes els solucions», o que «ha arribat el moment de cercar la unitat política entre totes les forces i moviments que creuen en l’Estat propi».

El que no diu clar Laporta és com fer tot això. Podem llegir que «és l’hora de vehicular els nostres debats en un nou partit polític que garanteixi, amb fermesa, el compromís de treballar per l’Estat propi», però no sabem si és que pensa crear un nou partit o apuntar-se a Reagrupament, ara que sembla que s’ha organitzat per estar present a les properes eleccions.

Llegint les intencions de Reagrupament, pot semblar factible que Laporta hi entri una vegada deixi el Barça. D’altra banda, alguns creuen que Laporta va més enllà i pensa crear un partit propi, cosa que no em sembla que pugui interessar a Catalunya, per tal de no dividir massa els vots independentistes.

Veurem que en surt de tot això en la seguretat que Laporta aviat ens dirà les seves intencions, que cal esperar que serveixin per sumar voluntats i no dividir, perquè molts pensen com ell però no estan entusiasmats amb la seva persona.

No hi ha resposta