25 maig 2010

Les clatellades que rebrem

Publicat en 8:48 sota General


Escric abans que les Borses europees obrin la sessió d’avui. Es preveu una baixada general, en bona part deguda a la situació d’Espanya.

El comunicat del FMI després de la visita dels experts a Madrid per analitzar la situació financera i laboral no deixa cap dubte: el govern Zapatero no ha pres cap mesura efectiva i les poques que ha fet, les ha fet fora de temps.

El FMI insta al govern espanyol a modificar un mercat laboral que no funciona, a facilitar els acomiadaments, a disminuir els convenis colectius i a augmentar l’edat de jubilació.

Per adobar-ho, el FMI critica la política anterior immobiliària, el gran endeutament exterior, el dèficit fiscal, la poca competitivitat i un sector bancari feble. Per acompanyar aquesta filípica, també esmenten les Caixes d’Estalvis, mal estructurades i deficitàries, com ho demostren les urgents fusions o la fallida de Caja Sur, arribada el cap de setmana, per si algú en dubtava.

Tot això s’ajunta a molts altres problemes d’ordre més intern com ara els de l ‘Estatut i el TC, que probablement es veuran aparcats en un racó per la previsible concentració de mesures econòmiques. La visita del president Montilla al Senat no tindrà ni les lloances ni les crítiques que en un altre moment segurament hauria rebut. Quan un vaixell s’enfonsa, ningú pensa en altra cosa que no sigui salvar la vida, la vida política s’entén.

Rebrem més clatellades de les que ens mereixem, per anar amb males companyies.

No hi ha resposta