17 maig 2010

"Quatre motors per a Europa"

Publicat en 9:00 sota General


¿Coneixen els lectors l’existència d’una associació anomenada “Quatre motors per a Europa”? ¿No?. Doncs ja té 22 anys d’existència i Catalunya és un dels quatre motors.

Els altres tres són el Land alemany de Baden-Württenberg (capital Stuttgart), la regió de la Llombardia (capital Milà) i la regió de Roine-Alps (capital Lió). Déu n’hi do !.

Amb socis de tan pes històric, social i econòmic és d’esperar que es generin el que ara se’n diu sinergies, i que els projectes comuns demostrin que les regions històriques, a Europa, són entitats amb creativitat i força.

Lamentablement, els objectius que van portar a crear aquesta associació de cooperació regional no han assolit cap fita destacable. La cooperació era prevista en infraestructures, recerca i tecnologia, i col•laborar en projectes de desenvolupament i en el camp de l’art i de la cultura a més de participar activament com a regions en el procés d’unificació europea.

Potser no he estat prou atent, potser no he llegit les publicacions que cal però, fins ara, on un recent article a l’AVUI esmentava de passada l’existència d’aquest projecte, jo no havia vist o sentit res dels «Quatre motors per a Europa».

Que em perdonin els responsables de la Secretaria de Relacions Internacionals de la Generalitat, i tots els funcionaris que segurament han treballat i treballen per enfortir els lligams amb les regions del projecte. No pot ser que es perdi una ocasió tan clara per actuar a l’exterior amb criteris propis i amb igualtat de condicions al costat dels socis del projecte.

El senyor Carod-Rovira, responsable dins del Govern de les relacions internacionals, podria explicar a nosaltres pobres ignorants, quins projectes s’han fet i quins es preveu tirar endavant. Ep, si no és demanar massa!.

No hi ha resposta