01 maig 2010

Cortines de fum

Publicat en 9:04 sota General


Tradicionalment, després del franquisme, el dia d’avui s’ha distingit per les manifestacions dels sindicats reclamant el que ells creuen just. Enguany el centenar de trobades sindicals arreu d’Espanya porta com a lema: ‘Por el empleo con derechos y la garantía de nuestras pensiones’.

A la vista del “slogan”, crec que tots els treballadors actius hi estan d’acord: un treball amb drets i garantia per les pensions és l’ideal per tothom sobretot després de l’ensurt (esperat, però ensurt) del 20% d’atur anunciat oficialment pel govern ZP just el dia abans del 1 de Maig.

Si a Madrid no manés (és un dir) un govern d’esquerres ja fa temps que els sindicats tindrien d’haver ocupat carrers i places manifestant contra un govern que no ha fet res per frenar l’augment de l’atur.

Si manessin les dretes, potser no seia millor el panorama, qui sap, però els sindicats haurien fet sentir la seva veu amb molta més força que fins ara. Es nota que «qui paga, mana».

La proposta del govern ZP de retallar empreses i càrrecs oficials és una cortina de fum. L’estalvi suposa, diuen, menys de 20 milions d’euros quan en realitat s’han d’estalviar centenars de milions només per començar. Bé, val més poc que res, però aquesta mesura esta feta de cara a la reunió de diumenge dels ministres d’economia de l’UE per tal que Espanya pugui dir que, contràriament a Grècia, ells ja estan fent estalvis. Més cortina i més fum.

No hi ha resposta

Els comentaris estan tancats actualment.