27 abr. 2010

No digui més bajanades, senyora Casas

Publicat en 8:30 sota General


Tots tenim dies bons i dies poc reeixits, per no dir dolents. Tots tenim ocasions de dir el que pensem, i altres on és millor callar. La senyora Maria Emilia Casas va desaprofitar ahir una excel•lent ocasió per callar i per demostrar que hi ha dies que és millor no sortir del llit.

La presidenta del Tribunal Constitucional (TC) a la presentació d’una conferència a Madrid va parlar públicament sobre la que ella considera “desproporcionada i intolerable campanya de desprestigi” contra el TC.

Per començar, el TC disposa de poder i està format segons la Constitució i les lleis laterals que regulen la seva composició i la seva responsabilitat. El TC que la senyora Casas presideix no ha substituït a temps a membres finats ni a membres que han ultrapassat de molt el límit del temps que les lleis estableixen per fer part del TC. Si el TC que la senyora Casas presideix no sap o no pot complir les lleis, no cal que parli de campanya intolerable ja que la cosa més normal del món és no donar mal exemple a l’hora d’acatar lleis i normes.

Si el TC que presideix la senyora Casas no ha sabut resoldre els recursos presentats contra l’Estatut de Catalunya dins d’un temps raonable, la culpa és del TC i tothom pot reclamar aquesta falta d’eficiència sense que per això s’hagi de recorre a expressions com «desproporcionat» o «intolerable».

El que és intolerable és no fer les coses com cal. Avui mateix, el diari El País escriu que el nou ponent del TC senyor Guillermo Jiménez, ha acabat de redactar la sisena proposta de resolució del tribunal, que encara és més dura que l’esborrany anterior. Aquestes filtracions demostren, tant si són voluntàries com no, que el TC és una olla de grills, on tothom va a la seva i que amb els seus actes són els primers provocadors del desprestigi que sembla preocupar tant a la presidenta Casas.

El poder es legisla, però el respecte es guanya i el grup que vostè, senyora Maria Emilia Casas presideix, ni legisla ni guanya respecte. Plegueu!

No hi ha resposta