22 abr. 2010

Fer-se creus de les Creus de Sant Jordi

Publicat en 9:58 sota General

Com cada any el govern ha lliurat les Creus de Sant Jordi, guardó creat l’any 1981 per distingir les persones naturals i jurídiques que defensin la seva identitat dins d’un pla cultural o cívic.

Enguany s’ha atorgat 45 Creus que cobreixen un ampli marge de persones o entitats. Com tot premi és molt difícil acontentar a tothom, i sempre podem trobar absents o intrusos a la llista dels distingits.

Només cal mirar (i és un exemple sense ànim comparatiu) les llistes de guardonats amb el premi Nobel per adonar-nos que les mancances són grans i que alguns de cap manera es mereixien ser premiats. El Nobel de Literatura a José Echegaray o a Winston Churchill són per oblidar, com també el de la Pau a Kissinger, per exemple.

De les Creus de Sant Jordi d’enguany especialment dues han sorprès i potser necessitaran d’alguna explicació. Em refereixo a les Creus dels fiscals José María de Mena Álvarez i Carlos Jiménez Villarejo, recordats per les seves actuacions en el procés frustrat al President Jordi Pujol.

No es tracta ara de defensar o acusar de nou a Jordi Pujol sinó de saber ara, el 2010, quin só mèrits dels dos fiscals per rebre el guardó de la Generalitat. Només això, una explicació convincent… i tots tan contents. ¿O no?.

No hi ha resposta