09 abr. 2010

El 14 d’Abril i el TC

Publicat en 9:04 sota General


Ara sembla que sí, que el TC es reunirà els dies 14 i 15 d’abril per decidir i anunciar la sentència sobre l’Estatut.

A mi això del 14 d’abril em sona. Jo no hi era, però va ser la data en la que Espanya es va declarar republicana (Segona República). Segur que el TC no ha triat aquest dia per raons històriques perquè la memòria històrica és més aviat desmemoria. Tampoc a l’Estatut es tracta del dilema república o monarquia, encara que…

La incidència de la sentència del TC sobre les properes eleccions serà enorme: no cal que es vulgui dissimular perquè els moviments sobiranistes no deixaran de fer-se sentir. Amb moltes o amb poques retallades, les coses ja no seran després de la sentència iguals que abans. És el que incomoda a Madrid i voltants.

Molts, suposo que amb bones connexions, ja estan dient que l’Estatut serà molt afectat en coses fonamentals. Una cosa és certa: no serà l ‘Estatut que el poble català va votar, de manera que la polèmica ja està oberta i tindrem discussions de gran volada. Només s’ha d’esperar que al final Catalunya hi surti més forta, amb més gent fent pinya per tirar endavant amb o sense els altres.

No hi ha resposta