30 març 2010

L’Estatut, maltractat

Publicat en 9:03 sota General

Avui fa quatre anys de la presentació del recurs d’inconstitucionalitat del PP contra el nou Estatut de Catalunya. El Tribunal Constitucional no ha estat capaç de resoldre el recurs dins d’un temps raonable, motiu per desconfiar de tots els rumors que cada dos per tres ens arriben.Segons informen els diaris El Mundo i ABC, els dos de Madrid naturalment, el TC està a punt de dictar sentencia en el cas de l’Estatut, amb una retallada prevista de 15 a 20 articles. És molt curiós que siguin aquests dos diaris, marcadament anti-catalans, els que estiguin informats del que passa al TC que, teòricament, és independent i delibera secretament. Les filtracions a la premsa madrilenya fan pudor de sofre.Molt hem llegit sobre els membres del TC, sobre les seves fòbies i les seves fílies, sobre cessaments i nous nomenaments. Tanta moguda no és bona de cara a la independència del TC ni pot afavorir una decisió ràpida, per no dir justa.Per a alguns, la sentència del TC és absolutament innecessària perquè ja “anem fent” sense que arribi. Per molts altres, els retalls que l’Estatut va sofrir fins a la seva arribada al referèndum del juny del 2006 i els que probablement sofrirà de mans del TC, l’han transformat en un instrument polític diferent i per tant mancat del valor que tenia a l’origen.Sigui com sigui, una vegada més s’ha demostrat que les decisions que passen per Madrid acaben per diferir molt de les idees originals, de manera que cada vegada més gent es pregunta perquè dimonis hem d’anar sempre de vagó de cua dels altres si podem ser locomotora del nostre propi tren. Ja ens entenem.

No hi ha resposta