24 març 2010

ZP, o la visita innecessària

Publicat en 9:57 sota General


La visita que el dilluns va fer a Catalunya el senyor José Luis Rodríguez, conegut com a Zapatero, no va aixecar cap mena d’entusiasme. Va arribar, va fer la seva inauguració protocol•lària, va dinar amb el President Montilla i va donar una entrevista a TV3. Tot plegat, una mica trist i sense cap interés real.

Zapatero no va convèncer a ningú perquè no tenia cap intenció de dir res amb cap i peus, i a l’entrevista va deixar anar frases ambigües i poc compromeses que també podríem haver escoltat del senyor Rajoy. Va parlar del sacrifici necessari amb l’augment de l’IVA, i va tenir la gosadia, l’atreviment i l’audàcia (haig de fer servir tres sinònims) de dir que el mes de juny hi haurà una recuperació de l’economia. Sempre hem d’estar preparats a veure miracles, però en economia, sense idees, ni anticipació, ni programa ferm a llarg terme, no se’n troben de miracles.

La visita del senyor Zapatero ha estat criticada per part de (quasi) tots els partits. ERC parla “d’encefalograma pla” al referir-se a l’entrevista a TV3, CiU diu que “és un despistat” i també ICV-EuiA i el PP no han deixat d’ironitzar sobre el ràpid pas de Zapatero per Catalunya.

Segurament la millor imatge de l’estadista visitant l’ha donat el Sebastià Alzamora, que en el seu article a l’AVUI defineix a Zapatero com un dònut: “ buit al mig i embafador per les vores”.

No hi ha resposta