16 març 2010

Suïssa i el "Cas Gürtel"

Publicat en 10:03 sota General

Tal com he estat explicant darrerament, els suposat paradís fiscal suïs està fent figa per no dir que s’ha desfet com un sucre en un vas d’aigua.

Les autoritats suïsses han entregat al Tribunal Superior de Justícia de Madrid les informacions que permeten comprovar que l’imputat Francisco Correa, cap de la xarxa de l’anomenat Cas Gürtel, havia dipositat il•legalment a Suïssa 21 milions d’euros amb la col•laboració del seu amic Pablo Crespo, ex-secretari d’organització del PP gallec.

Els diaris, o almenys alguns diaris, estic segur que donaran els detalls de tota la trama econòmica que suposa els diners de Suïssa i els diners i inversions que el tribunal està cercant a Estats Units, Panamà, Colòmbia i altres llocs. Si els tribunals espanyols acaben culpant els imputats i demostren la sortida il•legal dels diners, Suïssa els tornarà, com ja ha fet en altres casos i en altres països.

Que el senyor Correa tingués també negocis en comú amb ex-càrrecs del PP ha fet que el ressò polític de la trama Gürtel hagi estat una mica més fort que si es tractés d’un imputat sense càrrecs al voltant. De totes maneres tampoc n’hi ha per fer llenya del PP perquè… el que estigui lliure de culpa que tiri la primera pedra.De totes maneres, Suïssa «ja no és de fiar» pels que disposen de diners i ganes d’amagar-los, i això és molt bo pel país que ja fa dos o tres anys que va sortint de la imatge de xiular i mirar cap a un altre costat quan entraven capitals poc clars.

Suïssa disposa d’una estructura basada en el treball, l’ordre i l’eficiència que han permès que els experts pronostiquin per aquest any 2010 un creixement del Producte Intern Brut d’un 1,4% i un manteniment baix de l’atur, de l’ordre del 4,2 %.

De mica en mica a Suïssa anem esmenant errors i fent neteja. Per tirar endavant, un país no pot estar tot el temps de cara al mirall i preguntant quin és el més maco. Cal rectificar i aprendre la lliçó. Això fa grans fins i tot als petits..

No hi ha resposta