19 febr. 2010

Parlar clar

Publicat en 10:17 sota General


Un amable lector m’escriu un comentari als meu post «La lliçó de Madrid», que trobo molt sensat i que faig meu.

Entre altres coses diu RS que «el que cal és gent que parli clar, que digui que Espanya és més pobra que del que els espanyols es pensen, que cal treballar més i millor…».

Això de treballar més i millor no és fàcil de fer entendre a la gent i tothom troba excuses per justificar festes, ponts, parades a la feina per fer el cafetonet, anar fent i el diumenge que guanyi el Barça.

Jo, que he treballat 40 anys a Suïssa, puc assegurar que aquí (i a Alemanya, Àustria, Dinamarca etc.) es treballa més temps i amb més intensitat que a Espanya i també, per cert, a Catalunya. La professionalitat en cada lloc de treball és indispensable i molt poques feines no demanen un certificat de capacitat professional, amb exàmens superats i diploma. La venedora de xarcuteria o la perruquera, per donar només dos exemples.

Segueix el meu lector:« .. si no volem perdre llocs de treball a favor dels xinesos hem de ser productius com els alemanys». No es pot dir més curt i més clar, dolgui a qui dolgui.

El que no tenim són polítics que diguin la veritat, que diguin les coses com realment són perquè dir aquestes veritats és poc popular i es poden perdre vots. Aquesta por és una de les causes, i no de les menors, que expliquen el llarg període d’inconsciència davant la caiguda dels nivells de treball i econòmics. ¿Ens en sortirem?.

No hi ha resposta