14 gen. 2010

El joc dels Jocs

Publicat en 10:01 sota General


Els que encara tenim capacitat de sorpresa anem molt ben servits. Justament ahir l’alcalde de Barcelona senyor Hereu va explicar en solitari, com si fos una ària d’opera, que Barcelona vol organitzar els Jocs Olímpics d’Hivern del 2022.

Justament el mateix es fa públic un sondeig del CiU sobre l’alcaldia de Barcelona desfavorable al senyor Hereu. Segons CiU (i per tant, s’ha de llegir amb certes precaucions ja que són art i part) el sondeig dóna a Trias 16 regidors per només 11 o 12 a Hereu, en cas que les eleccions fossin ara. Potser no és així però sembla talment que el senyor Hereu hagi volgut donar un contracop a l’enquesta a pocs mesos de les eleccions que el poden confirmar o retirar del càrrec.

Sóc un optimista, però els anys em van fent una mica desconfiat. Acostumo a no creure a cegues tot el que escolto o llegeixo i només després d’un certa reflexió i informació accepto les coses. I tot i així, de tant en tant m’equivoco. A mi, aquesta proclamació de candidatura em sembla precipitada i molt «política», si m’accepteu el terme.

Barcelona pot organitzar uns Jocs Olímpics d’Hivern, o uns altres d’estiu o tot el que vulgueu. Ha demostrat de sobres que els ciutadans i els catalans saben fer pinya en moments decisius de cara al món. Però, de moment, un cert escepticisme ha rebut l’anunci del senyor Hereu. «Cop d’efecte olímpic», «Hereu somia amb els Jocs d’Hivern del 2022» i «Hereu diu que vol els Jocs Olímpics d’Hivern» són alguns dels titulars de la premsa d’avui.

Com que la candidatura oficial l’ha de fer el Comitè Olímpic Espanyol l’any 2013, el senyor Hereu encara pot esperar uns mesos per tal d’intentar guanyar de nou el seu càrrec a base de solucionar els molts problemes que esperen a cada cantonada de la ciutat. I una vegada arribats a aquest punt, que no dubti que si la candidatura demostra tenir cap i peus, ens hi apuntarem molts, per no dir tots.

No hi ha resposta