21 des. 2009

Popularitat i preocupacions

Publicat en 9:41 sota General


Com tots els anys per aquestes dates, diaris i revistes omplen bastants pàgines amb resums de les principals coses succeïdes durant l’any que ja s’acaba. No solen ser grans reportatges periodístics però ens fan activar la memòria i fins i tots ens sorprenem al fer-nos adonar que havíem oblidat fàcilment una cara o un esdeveniment.

Un diari de Suïssa ha publicat el diumenge una llista amb els personatges que han triomfat i els que han fracassat aquest 2009. Crec interessant resumir l’enquesta.

Entre els deu primers de la llista de personatges triomfants i trobem 4 de l’esport, 4 del món de les finances, 1 de la cultura i 1 de la política. Si augmentem la llista als 20 primers resulten 7 de l’esport, 6 de les finances, 4 de la política i 3 de la cultura.

Entre els deu primers fracassats hi trobem 5 de les finances, 3 de la política i 2 de la cultura. Allargant la llista de fracassats a 20 en trobem 10 de les finances, 4 de la política, 4 de la cultura i 2 de l’esport.

No és difícil deduir on prem la sabata i quines són les preocupacions de la gent. Segurament a casa nostra els resultats per sectors no serien molt diferents dels de Suïssa encara que penso que potser els fracassats de la política ultrapassarien els de les finances, per molt que les dues activitats vagin lligades.

No hi ha resposta