18 set. 2009

Som diferentment iguals

Publicat en 8:37 sota General

Tots ens passem una part de la vida explicant i intentant demostrar que som diferents dels altres. I la vida ens respon sovint amb l’argument contrari que tots soms iguals.

Naturalment no parlo d’aspectes exteriors sinó de comportament bàsic. Fins i tot en coses aparentment banals com per exemple les sortides a un restaurant a menjar.

Segons un estudi de l’empresa Nielsen, activa a nivell mundial en el terreny de l’estudi de mercats, el comportament de les persones quan es tracta d’anar a un restaurant és molt similar d’un país a l’altre i d’un continent a l’altre. He vist les dades de Suïssa i són efectivament molt representatives i extrapolables.

Un 27% dels suïssos prefereix la cuina local quan va al restaurant. En segon lloc (26%) tria pizza i pasta, és a dir la cuina italiana que s’ha escampat arreu del món amb gran força. Darrera segueixen la cuina xinesa (13%), la francesa (11%) i la tailandesa (7%).

Com es pot comprovar, els viatges i les emigracions han fet molt per introduir cuines en principi exòtiques i ara considerablement acceptades. De totes maneres, amb el 27% de preferències per la cuina casolana els suïssos anem en quarta posició mundial, per darrere d’Itàlia, Turquia i l’India que sorprenen amb un 92%, 82% i 81% de tirada cap a casa. Realment semblen poc amics d’experimentar altres sabors.

A l’hora de triar un restaurant, el 33% dels suïssos dona prioritat al tipus de cuina oferida i només un 17% decideix pel preu, UN 65% prefereix sortir a sopar i un 34 % a dinar, mentre que el dia preferit per la sortida és el dissabte.

Vist i rumiat, no som tan diferents els uns dels altres, cosa que a mi personalment em sembla perfecte perquè ajuda a entendre i a ser entès.

No hi ha resposta