31 jul. 2009

Assumptes pendents

Publicat en 9:07 sota General

Entre avui i el diumenge moltes persones començaran les vacances, d’altres les acabaran i algunes, malaltes o per raons de feina, no es podran moure.

En tot cas el moviment de vehicles, privats i públics, que acompanya sempre els desplaçaments humans serà espectacular i els atapeïments a les platges competiran amb els del metro en hores punta. Tot previst, guanyat a pols i merescut.

Les vacances donen moltes hores per pensar: Estirats a la sorra o a sota d’un pi a la muntanya, és molt recomanable dedicar de tant en tant uns moments a pensar en totes les coses poc o mal resoltes que ens esperen a la tornada de vacances. No parlo d’assumptes laborals o familiars, sinó de les coses que a tots, com a ciutadans, ens afecten:

L’acord de finançament encara mal detallat i que ha fet que molts es conformin però que ningú estigui convençut.

La retallada, o cop de ribot, del TC a l’Estatut que fa pensar en pressions polítiques amagades i amb un resultat que pot ser perillós per l’estabilitat del govern català.

La prevista situació delicada del món laboral, amb més atur i sense una política general amb idees clares per sortit del pou.

La batalla a punt de començar entre Montilla i Mas perquè cap dels dos pot perdre les properes eleccions i que amb el desgast evident del tripartit fa preveure uns mesos de molta duresa dialèctica i parlamentària.

No cal anar més endavant. Amb aquests suggeriments per pensar, difícilment es podrà tenir una migdiada tranquil•la, de manera que és millor oblidar-ho tot de moment i esperar que els monstres adormits es despertin. Que segur que es despertaran!.

No hi ha resposta