22 jul. 2009

Tragèdia i reflexió

Publicat en 8:41 sota General

La mort dels quatre bombers ahir a Horta de Sant Joan és una gran tragèdia i el nostre record ha d’anar a les seves famílies, amics i companys.

La vida política, que no és insensible a fets humans tan importants, ha quedat en certa manera paralitzada un parell de dies, amb un dol oficial i un dol intern.

La primera mesura visible ha estat l’aplaçament del ple que sobre el finançament estava previst per avui. Segurament es podrà fer aquesta setmana encara que la data no s’ha publicat, de manera que queda un curt temps perquè cada un dels protagonistes del ple torni a pensar els seus arguments, cerqui el to més adient i pensi en Catalunya abans que en un partit o en les properes eleccions.

És molt significatiu que s’organitzi un ple per parlar d’un acord de finançament del que desconeixem els detalls, és a dir les xifres oficials i fiables. I que tot això es faci per tractar de demostrar que l’acord no és contrari a l’Estatut, un Estatut que encara no sabem com acabarà, tot i que el més probable és que el TC deixi alguns articulats buits de contingut.

Els partits que han signat l’acord tindran al Parlament una magnífica ocasió d’explicar a tothom el fons de la qüestió.

Mentrestant, tinguem un record pels quatre bombers morts.

No hi ha resposta