17 jul. 2009

Benvolgut President Montilla …

Publicat en 8:58 sota General

Fa un parell de setmanes, exactament el dimarts 30 de juny, li vaig escriure algunes consideracions que van sortir publicades al meu blog. Ara em sento impulsat a ser reincident, i ja em perdonarà.

Miri, això de l’acord de finançament, els que ni som polítics professionals, ni economistes, ni obedients membres d’un partit, no ho acabem d’entendre de manera que espero que vostè ens ho expliqui.

Si, ja sé que el Conseller Antoni Castells ha fet el que ha pogut abans d’ahir i ahir per explicar amb xifres que ens ha tocat la loteria. L’únic problema és que les xifres del senyor Castells no poden substituir la totalitat del document de l’acord i sospito que és un document amb molta lletra petita.

Tots sabem que l’estat central no disposa dels diners que tan generosament sembla voler repartir, de manera que una vegada acabades les vacances (o potser abans), pujaran alguns impostos perquè ningú amb dos dits de front pot creure que les coses aniran millor de cara al 2010 i següents, cosa en la que si confia el Conseller Castells dins la seva positiva avaluació del nou acord.

Vostè, President, té una magnifica oportunitat la setmana vinent davant del Parlament per explica-nos a tots detalladament l’acord. Li recomano que no es dediqui a criticar l’època pujolista, per molt que el senyor Mas el punxi. Concentri la seva exposició a les coses d’ara que segons vostès són perfectament fidels a l’Estatut i treguin’s la por del cos.

Per cert, diuen els diaris que l’anticatalanisme fins i tot la catalanofòbia han augmentat molt els darrers temps a l’estat espanyol. Això podria ser un símptoma clar que l’acord és profitós per a Catalunya, però em sembla que els que demostren un cert odi envers nosaltres tampoc coneixen els detalls del finançament de la seva autonomia, i que tot això fa part d’un guió escrit i assajat ja fa molt temps.

Espero amb interés la seva presencia al Parlament i li envio molts records de Suïssa estant.

No hi ha resposta