07 jul. 2009

La tàctica de Madrid

Publicat en 8:38 sota General


Potser és casualitat, o és que tinc la pell molt fina però em sembla que a Madrid s’han especialitzat en distreure l’atenció de les coses importants, i ho fan amb un estil professional impactant.

Ah!, i quan dic Madrid vull dir tant el govern central com el Real Madrid C.F. que per damunt de possibles diferències d’ordre politic, semblen estar d’acord en fer volar els coloms perqué ens quedem bocabadats mirant al cel, mentre ens remouen la catifa.

De manera regular s‘encen l‘anomenat problema de la llengua a Catalunya sempre coincidint amb decisions sobre temes importants. El govern de Madrid espera el moment que creu millor per prendre decisions sobre assumptes de Catalunya de tal manera que la gent estigui distreta o ocupada en altres coses. La darrera data del senyor Rodríguez per l’acord de finançament, que coincideix amb les vacances per una part del país, demostra que la tàctica de distracció seguix vigent.

El mateix sistema és el que el Real Madrid ha decidit aplicar per tal de minimitzar el triple triomf del Barça, les motes temporades que ells porten sense títol i la seva crisi institucional. Tot el show amb l’elecció del senyor Pérez, amb les negociacions i fitxage dels jugadors més cars del mercat i l’espectacle del Berbabeu ple de aficionats cridaners, ha estat preparat perque no es parli del Barça ni ningú recordi la gran tempodrada que ha deixat enrera.

Si no sabem (o no volem) unir-nos davant aquestes aixecades de camisa és que hem perdut la fe en nosaltres mateixos, o som masoquistes, o som toixos, cosa que em nego a acceptar.

No hi ha resposta