27 maig 2009

Vacances i maletes

Publicat en 8:30 sota General

Si fem cas de les estadístiques, moltes maletes tenen per costum no fer el mateix viatge aeri que els seus propietaris.

A nivell mundial cada any uns 40 milions d’equipatges no arriben al seu destí és a dir que el viatger no troba la maleta al arribar a l’aeroport de vacances o treball, o no la troba quan arriba al de casa. D’aquests 40 milions, 1 milió es perden definitivament de manera que les probabilitats estadístiques de perdre la maleta són del 2.5% que em sembla molt. Les dades són del Transport Users Council, i per tant fiables.

Les diferencies es troben entre companyies d’aviació i entre aeroports ja que unes i altres tenen graus de fiabilitat diferents. Per exemple, a Europa la companyia més fiable és Aerosvit d’Ucrania que «només» perd 3.6 equipatges per cada 1000 passatgers, és a dir un 0.36%. Amb percentatges similars trobem Air Malta i Turkish Airlines. La companyia Swiss està en el lloc 8 entre les 29 companyies europees controlades, amb 8.9 equipatges extraviats per cada 1000 passatgers. Naturalment, cal tenir en compte que companyies com Swiss o KLM o Iberia, per exemple, tenen a determinats aeroports un sistema complex de connexions, un anomenat « hub », de manera que el risc de pèrdua de maletes augmenta molt respecte a companyies amb destins més directes.

També entre els aeroports les diferencies són molt grans. El de Zuric és el millor d’Europa ja que només perd un 0,8% de maletes que es recuperen més tard.

De manera que ja sabem amb quins percentatges ens hem de confrontar si anem de vacances amb avió. Només cal desitjar bona sort a tots!

No hi ha resposta