16 febr. 2009

Parar els rellotges

Publicat en 9:24 sota General

Acabo de llegir una noticia que m’ha deixat una mica sorprès.

Resulta que l’església catòlica junt amb la reformada del meu cantó suïs acostumen a fer cada any un projecte en comú que sense entrar a fons en cap tema teològic, serveixi per unir només sigui per un dia ambdues comunitats.

Aquest any el projecte porta el nom de “Nonstop”, és a dir “Sense parar” i tracta de la velocitat en les coses de la vida. Els responsables del projecte consideren, amb raó, que el ritme que imposa la vida quotidiana i el que s’imposa la gent en els moments de lleure, deixa poc o cap temps per pensar amb calma.

L’actuació més espectacular està prevista per la tarda del primer dissabte del mes de novembre : tots el rellotges de les esglésies catòliques i reformades del cantó s’aturaran durant dues hores. El rellotges dels campanars de les esglésies sempre han estat un punt de referència i fan acte de presencia quotidianament tocant els quarts i les hores dia darrera dia. Val a dir que a Suïssa, per permetre el descans de la gent, paren de tocar a les deu de la nit i reprenen a les sis del matí.

Mentre duri la parada de dues hores s’organitzaran en l’àmbit de cada església meditacions, oracions, concerts, cants i actuacions que tinguin relació amb assumptes espirituals i meditatius.

No em sembla malament l’idea. Els membres de cada església tindran l’oportunitat de demostrar amb la seva presencia fins a quin punt la nostra generació necessita moments de meditació o bé ja ens hem acostumat tant al ritme esbojarrat que no sabem quin profit en podem treure de parar i pensar.

I qui vulgui, sense ser membre de cap església, podrà aprofitar de les dues hores “regalades” per preguntar-se si anem bé o més aviat una mica esverats.

No hi ha resposta

Els comentaris estan tancats actualment.