29 ag. 2008

El Barça i Basilea

Publicat en 9:38 sota General


Malgrat les no poques afinitats existents entre Suïssa i Catalunya (i que algunes vegades intento senyalar aquí al blog), son escasses les ocasions de caire no económic que permeten parlar alhora dels dos països.
Els sorteig d’ahir per el torneig de futbol de la Champions League ha ajuntat dins del mateix grup el F.C. Barcelona i el F.C. Basel, és a dir Basilea. La característica comuna més interessant entre els dos clubs és el fet de que tenen els mateixos colors.
La pàgina web oficial del Barça no acaba de decidir per cap de les teories que, amb més o menys divulgació, existeixen sobre l’origen dels colors blaugrana. Recordem que el fundador del Barça va ser el suïss Hans (Joan) Gamper, nascut a Winthertur i traslladat a Barcelona el 1899. Abans, havia estat futbolista actiu a Suïssa, justament al F.C. Basel, club fundat l’any 1893, és a dir 6 anys abans del Barça. Els colors del Basel eren i són els blaugrana. I sembla que el Joan Gamper va decidir que el nou club català portés els colors que ell havia defensat i que eren els del club de la seva preferència, malgrat haver nascut prop de Zürich, la ciutat “rival” de Basilea.
Sigui com sigui, l’esport permet que avui ens alegrem, sobre tot els que fem part dels dos costats, dels propers partits entre dos clubs fins a cert punt agermanats.

No hi ha resposta