09 maig 2008

No tocar pilota

Publicat en 13:11 sota General


La davallada del Barça segurament donarà molts temes de conversa les properes setmanes. Un grup de jugadors amb salaris de faula ha demostrat molt poc interès en justificar el sou i els responsables directius i tècnics no han sabut, pogut o volgut posar els jugadors “ de cara a la pared” quan pertocava.

Suïssa, junt amb Austria, organitza el Campionat Europeu de Futbol que començarà dintre d’un parell de setmanes. Cap del dos països organitzadors pot aspirar un gran paper futbolístic a nivell europeu. Els estadis de Suïssa on es jugaran els partits que aquí corresponen son molt nous i confortables però de capacitat relativament modesta. Per exemple el de Berna (Stade de Suisse) pot acollir 32.000 espectadors, i poques vegades s’omple del tot.

L’entusiasme de la població ha anat baixant i ara està en un punt mínim. D’una part, les possibilitats del equip de Suïssa son escasses i no és probable que passi de la primera fase. D’altre banda, totes les ciutats que acolliran partits han fet fortes inversions en infraestructures i la gent no veu clar un retorn de les despeses. Un altre argument per la “fredor” és la por a aldarulls i a les destruccions de mobiliari urbà que malauradament cada vegada son més freqüents a tot el món. La mobilització policial prevista és una cosa mai vista a Suïssa i que també tindrà un cost que per moltes cerveses i entrepans que consumeixin els seguidors del equips, no es compensarà mai. El gran guanyador, econòmicament parlant, és la UEFA, que per cert te la seu a Suïssa però que gaudeix d’un estatut quasi diplomàtic i no ha de donar-nos moltes explicacions dels seus comptes .

L’equip d’Espanya no jugarà a Suïssa ja que per sorteig l’hi va tocar fer-ho a Austria. Una gran sort ja que ens estalviarem “numerets” com el del Manolo del Bombo i altres. Sont molts (i jo en faig part) els que somien en la fi del Campionat abans de que comenci. La millor pilota és i sempre serà la que posem a l’escudella.

No hi ha resposta