07 abr. 2008

Ai, l’aigua !

Publicat en 9:51 sota General


Aquest cap de setmana ha plogut i la darrera nit fins i tot ha fet una lleugera nevada. Estic parlant de l’indret on visc: a Suïssa, a la vall central i a uns 390 metres sobre el nivell del mar.

No sembla que tinguem de moment problemes d’aigua com els que te Catalunya. Ni en un futur immediat. Malgrat tot, tenim una educació social que fa molts anys que funciona i que a creat uns hàbits de consum que ens permeten gastar la quantitat necessària, ni més ni menys. I la gent segueix aquestes normes: uns per convicció, altres per mimetisme. Però el resultat és molt efectiu. Tot això va acompanyat d’unes mesures d’ordre polític (infraestructures, renovació de canonades, cura extremada de la capa freàtica, etc.). Estic parlant d’un país “privilegiat” del punt de vista aigua i que malgrat tot, sap de no tot dura “in eternum”, i molt menys l’aigua ja que de moment no dominem les pluges.

Recomano los vivament de mirar l’entrevista que Vilaweb TV (www.vilaweb.tv) ha fet al sociòleg Ramon Folch. Jo obligaria a totes les escoles a mirar aquesta i segurament altres opinions de gent amb seny, el seny que considerem una de les nostres virtuts i que algunes vegades semblem oblidar.

(Il•lustració : Albert Merz )

No hi ha resposta

Els comentaris estan tancats actualment.