Navegació

a mitja nit 11, novembre de 2012

Publicat per Josep Rof en : ELA, General , Rastrejar

CON ÉL

Zarparé, al alba, del Puerto,
hacia Palos de Moguer,
sobre una barca sin remos.
De noche, solo, ¡a la mar!
y con el viento y contigo!
Con tu barba negra tú,
yo barbilampiño.

Rafael Alberti, 1924

***

Hi ha dies que sóc un dorm espelmes, són ara les 00:35, estem en plena nit, donant voltes sense dormir al llit, ennuvolat de pensaments, així que aixeco el meu pesat cos, m’abrigo, ajudat per el caminador, seixanta passos, curts, trèmuls, m’acosten a la nevera, prenc dos gelatines, les col · loco a la butxaca, altres vint passos m’acosten a l’estudi, mentre obre l’ordinador me les prenc, m’agraden les gelatines de gust de maduixa.

El primer que faig és llegir poesia, la tinc guardada en una carpeta, l’atzar em porta a Rafael Alberti, la primera que llegeixo és la que he posat encapçalant l’escrit. Llegir poesia em relaxa, lletra a lletra teclejant paraules em distreu, m’ajuden a evadir-me, a descarregar-me.

L’ELA que pateixo des de fa onze anys, em té fregit, encara mantinc el meu caminar, això sí arrossegant els peus, pateixo, doloroses rampes, les fleumes, un pesat respir, els meus ennuegaments en menjar o amb la simple saliva, ella i jo som un, l’ELA, la meva ELA sempre hi és, és com lladre, silenciosa, no descansa mai, sempre dona senyals al cos què està ficada dins, mala companya de viatge, mala parella de ball, mala peça té el meu cos, poc a poc , en el meu cas m’ha robant el necessari per viure dignament. Amb l’ELA no es viu. Sí, malament és viu-viu.

Penso en els elàticos que ens han deixat, als que pateixen, als cuidadors, familiars, amb els que he intercanviat paraules i un dia es va fer un silenci, terrorífic silenci … buff … maleïda, MALEÏDA. Us deixo ja està bé per avui.

Noto que en buidar lletra a lletra, pensament a pensament, el meu cap s’ha alleugerit, escolto el llit que em crida: Josep … jose … fills … jo … JO Ja Vaig …

Ara són les 3:29 quan penjo el post.

“el món per un forat” el veieu?

en castellà: enfoques

http://enfoquesadela.blogspot.com.es