01 abr. 2009
Les regles de la monarquia
El Primer Ministre britànic Gordon Brown ha parlat, una vegada més, de les previstes modificacions de les normes de successió de la monaquia britànica. Una d’elles pot interessar a Espanya, però aquí muts i la gàbia.
El senyor Brown, amb la condescendència de Palau vol portar a discussió en una reunió dels països de la Commonwealth el mes de novembre la possibilitat que les dones tinguin el mateix dret a la successió que els homes, i que els que ocupin el tron puguin casar-se amb catòlics sense el risc de perdre la seva posició.
Gordon Brown ha estat molt clar al dir que el tema és complexe perquè es basa en lleis del 1701 i tocar la tradició no és un camí fàcil però al segle XXI la gent espera que les discriminacions s’eliminin.
Un 80% del britànics sembla que està d’acord en fer les reformes proposades, segons una enquesta de la BBC. La reforma necessitaria l’acord dels 15 membres de la Commonwealth que tenen a la Reina Elisabeth II com a cap d’Estat. El mateix Príncep Charles és, segons la BBC, partidari de les reformes i està en tot cas disposat a realitzar-les quan pugi al tron que ara per ara ocupa la seva mare.
Més enllà de les reformes, els britànics no semblen disposats a discutir l’existència de la monarquia con a forma d’Estat. A Espanya no és fàcil de saber l’opinió efectiva de la gent perquè ningú gosa tocar el tema Monarquia amb claredat, ni tant sols el republicans.
De totes maneres, recomano als lectors que vagin a la pàgina www.casareal.es i mirin amb detall l’agenda del Rei. El més de Febrer va tenir una mica de feina 12 dies i el més de març 13 dies. Parlo de feina, però millor seria dir activitats. No està malament com a treball, i molt ben pagat. Peró clar, com diuen molts del seus súbdits, el tema monarquia “es mejor no meneallo”.
No hi ha resposta